KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Sadržaji četvrtog dana Kakanjskih dana

02.08.2017. - Ulazimio u završnu fazu Kakanjskih dana 2017. Polovina manifestacije je iza nas, a od četvrtka slijedi druga polovina i kako vrijeme prolazi sve je više adrenalina i sve je više sadržaja, koje vrijedni radnici JU KSC Kakanj i njihovi volonteri bez obzira na umor uspiju pripremiti i uspješno privesti kraju

kd_2017

Evo rasporeda za četvrtak 3. Augusta 2017. godine.
10,00 - Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije
             Radionica za djecu – C.E.K.O.R.
Već smo navikli na ljude iz poljoprivrednog svijeta i na prezentiranje ekoloških sadržaja iz C.E.K.O.R.-a. Svaki dan bez obzira na visoke temperature zraka, nađe se vremena i prošeta do ovih štandova. Ako ništa, a ono da se obavi kupovina zdravog i ukusnog paradajza, pa i paprika, može i tegla meda ili neka ljekovita travka…

11,00 - Rapid fudbal „Trofej Kaknja“ (Plato iza MAIN STAGE-a)
U Rapid fudbala bio je ograničen broj za prijave ekipa. Igrat će se na lokacija iza centralne pozornice. Svakako da veliki interes izazovu fudbaleri Rudara i Mladosti. To se očekuje i ovoga puta.
U periodu od 9, 00 sati pa do večernjih sati, u svrhu održavanja turnira “Rapid fudbal – Trofej Kaknja”, na parking prostoru iza centralne pozornice (Od TR “Obala” prema TC “Real”) biće postavljena zelena podloga što znači da će od večeras pa sutra tokom dana, sve do večernjih sati, ovaj prostor biti nedostupan za parkiranje motornih vozila.

11,00 - Paintball turnir (Park Prijateljstva)
Ranije je najavljeno da je na ovaj turnir učešće prijavilo ukupno 17 ekipa. Masovnost je zastupljena, vjerovatno će biti i kvalitetnih takmičarskih poteza.

kdvatrognaslovnica

17,00 - Vatrogasna pokazna vježba (Plato ispred Pošte)
Uvijek zanimljivi, pa čak i kada ništa ne pokazaju. Ipak pokazne vježbe vatrogasaca ne samo da su atraktivne već su i edukativne. Ko zna, poslije ove vježbe vrlo je moguće da će neki mališan odlučiti biti vatrogasac. Tako to obično i krene…

17,30 - Revijalna utrka za žene „Ulicama grada“ (START – MAIN STAGE)
Novost na Kakanjskim danima i još jedna programska posvećenost ženama.

kdcuvarnaslov

20,00 - Druženje uz „Čuvarkuću“
Gosti: Abdulah Sidran, Ademir Kenović, Goran Milić, Damir Uzunović, Adnan Rondić, Armin Muzaferija (Park Doma kulture)
Jedinstvena prilika koju Kakanjci ne bi trebali nikako propustiti. Na jednom mjestu u isto vrijeme okupiti ljude koji su svako na svoj način obilježili svoja profesionalna opredjeljenja ali i naše živote svojim djelima. Ko se ne odluči za dolazak na ovu promociju imat će za čime i žaliti.

kdnezirovalnaslovnica

21,00 - Koncert – Aleksa Perović i Adnan Nezirov (MAIN STAGE)
Mada je prvobitno bilo planirano da ovo bude concert na kojem će nastupit Armin Dedić, kakanjska publika će ipak gledati i slušati pobjednika, od stručnog žirija, ovogodišnjih “Zvezda Granda” Aleksu Perovića. Adnan Nezirov je također dio ove koncertne večeri, a pored zapaženog natupa u Grandovom takmičenju, Nezirova pamtimo još i sa Televizije Hayat, kada je također nastupao kao takmičar u muzičkom šouu Zvijezda možeš biti Ti.

kdbetmnaslov

21,00 - „Open Air Cinema“ ljetno kino za djecu „LEGO BATMAN“ (Park Doma kulture)
Redovni sadržaji za djecu dio su Kakanjskih dana. Ovoga puta u ljetnom kinu, u Parku Doma culture I to u večernjem terminu, koji baš I nije dječiji, ali ljeto je I osvježenje nakon vrućeg dana zajednio sa djecom , u ovom predivnom prostoru vjerovatno će naći i roditelji.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u