KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Šabić-Mladost je favorit i očekujemo plasman u četvrtfinale

18.10.2016. - U okviru osmine finala Kupa BiH Mladost će odigrati dvije utakmice sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva i kao premijerligaš definitivno je favorit u ovom dvomeču

IMG_9851Nermin Šabić

U Mladosti ne taje da imaju ambicija u Kup takmičenju i sigurno će protiv donedavnog premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, ekipe Slavije, tražiti prolaz u četvrtfinale.Iako nastupa u drugom rangu takmičenja, Slavija se mora ozbiljno shvatiti jer u Kupu se često dešavaju iznenađenja. Toga su svjesni u stručnom štabu Mladosti, što se može zaključiti i po riječima pomoćnog trenera Nermina Šabića, koji kaže da se u obe utakmice mora ući s velikom ozbiljnošću.

-Cilj je plasman u četvrtfinale i ja vjerujem da ćemo kroz dvije utakmice iskoristiti tu šansu i naći se u narednoj fazi. Mislim da smo favoriti i da bez obzira ko bude igrao imamo obaverzu da prođemo dalje. Ono što nam ne ide u prilog je veliki broj utakmica u kratkom vremenskom roku i teški tereni, što bi moglo ostaviti traga na igrače, kaže Nermin Šabić, prvi asistent šefa struke Mladosti, Husrefa Musemića.

Potsjećamo, Mladost je prošle godine u osmini finala eliminirana od ekipe Širokog Brijega. U prvoj utakmici poražena je sa 3:1,a u revanšu pobijedla 2:1 i ovo je prava prilika da po prvi put izbori mjesto među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju,koje ima posebnu draž,ali i mogućnost plasmana na evropsku scenu.

Prva utakimica se igra u srijedu 19.oktobra 2016.sa početkom u 15,00 sati na terenu u Doboju,a revanš kroz sedam dana u Istočnom Sarajevu.
Glavni sudija je Haris Kaljanac (Sarajevo. Pomoćni suci:Davor Beljo i Amer Macić(oba iz Mostara).Četvrti sudija:Admir Šehović(Sarajevo).
Delegat utakmice je Milan Janković iz Trebinja, posmatrač suđenja Emir Ribić iz Bugojna.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u