KakanjLive | Četvrtak, 02.07.2020. godine

Sa druge radionice - Od zemlje do hljeba

15.01.2016. - U Gradskoj biblioteci održana druga radionica u okviru projekta "Od zemlje do hljeba"

hljebtijestoU Gradskoj biblioteci održana druga radionica kreativnog provođenja zimskog raspusta pod nazivom „Od zemlje do hljeba“

Na drugoj radionici djeca su upoznata sa žitaricama, imala su priliku u ruci osjetiti zrnevlje pšenice, ječma, zobi, kukuruza i riže.
Djeca su zatim u prigodne saksije zasijala te žitarice i saksije ponijela kući. Zadatak im je da prate klijanje i rast žitarica.
 
Od zemlje do hljeba, naziv je ovih radionica, pa je sljedeći korak bio priča o brašnu. Djeca su upoznata sa različitim vrstama brašna, a kao kruna ovog dana bio je razdragani trenutak kada su mališani mijesili različita tijesta.
 
Razdraganost djece, zainteresiranost za provođenje konkretnih zadataka pokazatelj je opravdanosti organiziranja ovih radionica.
 
Podršku u realizaciji projekta dali su naši prijatelji iz World vision BiH, kancelarija u Zenici. Ovom podrškom oni još jednom pokazuju svoju ljubav i odgovornost spram djece u BiH, i svoju opredijeljenost da poduzmu konkretne korake za bolju dječije budućnost.

Vezani članak: Prva radionica od zemlje do hljeba

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u