KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

RVI - Kantonalno prvenstvo u malom nogometu

04.04.2016. - U organizaciji Sportskog saveza invalida ZE-DO Kantona održano je XX prvenstvo u malom nogometu za osobe sa invaliditetom. Kakanjci zauzeli treće mjesto

Domaćin je bio Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Maglaj, čiji je načelnik Mehmed Mustajbašić i je otvorio prvenstvo, a u ime organizatora dobrodošlicu i fer nadmetanje poželio je Izudin Husanović , predsjednik Sportskog saveza invalida ZE-DO Kantona.

Na Kantonalnom prvenstvu učešće je uzelo svih osam članica Saveza (Zenica, Maglaj, Zavidovići, Kakanj, Breza, Olovo, Vareš, Tešanj) sa ukupno pedeset takmičara, koji su bili raspoređeni u dvije grupe.

Pobjednik je ekipa SSRI Zenica, koja je izborila plasman na Federalno prvenstvo.

U drugoj grupi selekcije malonogometne sekcije Sportskog drušva RVI Kakanj 92 zauzela je treće mjesto, što nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale prvenstva.

Tokom mjeseca aprila, po kalendaru takmičenja Federalnog sportskog saveza osoba sa invaliditetom,održaće se finalni Federalni turnir u šahu, kao i Kantonalno prvenstvo u kuglanju ,čiji će domaćin biti Sportsko društvo ratnih vojnih invalida Kakanj 92.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u