KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Rukometaši na prijemu kod Načelnika

20.04.2017. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra razgovarao sa igračima, stručnim štabom i članovima uprave Rukometnog kluba “Kakanj” pred odlučujući prvenstvenu utakmicu za ulazak u Premijer ligu

Povod za prijem je predstojeća utakmica za plasman u Premijer ligu BiH koju u subotu 22.aprila 2017.godine u 19:00 sati RK Kakanj u dvorani KSC igra protiv svog najvećeg konkurenta – RK Gračanica.

-Želim vam čestitati na rezultatima u dosadašnjem dijelu prvenstva. Rukometni klub Kakanj je ove godine u našem gradu veliko sportsko osvježenje. Naši rukometaši idu ka cilju kojeg smo skupa definirali, a to je Premijer liga BiH.Ovaj prijem organiziramo jer želimo vam pružiti moralnu i svaku drugu podršku pred utakmicu sa RK “Gračanica”,koja odlučuje o novom premijerligašu.Trebate imati hrabrosti, strpljenja, sportske sreće i da nakon ove ključne utakmice okrenemo stranicu i novu priču o RK Kakanj. Naši klubovi su u bh.sportu napravili velike rezultate i nadam se da ćemo i u rukometu imati premijerligaša. Vjerujem u Vas, cilj nam je da dobijete snažnu podršku publike, koja će biti dodatni motiv i igrač više i da se neće ponoviti prošla godina. Šanse su na našoj strani i gol više koji imaju ništa ne znači.Protivnika ne treba potcijeniti, nema lakoćemo, jer nema popravnog ispita. Treba maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici, dati sve od sebe i ja vjerujem da uspjeh neće izostati, rekao je općinski načelnik Nermin Mandra, rukometašima Kaknja.

dzemo_nermin_nedzad

Zahvaljujući maksimalnim angažiranjem novih članova Uprave kluba na čelu sa Džemalom Bećirhodžićem, koji je donio veliko osvježenje u organizacionom i materijalnom smislu, Klub je u svakom pogledu zaslužio ulazak u Premijer ligu i ovom prilikom želim izraziti i obećanje da će RK Kakanj imati podršku u znatno većoj mjeri od Općine i u višem rangu takmičenja”, rekao je u pozdravnom obraćanju gostima načelnik Nermin Mandra.

Osim toga, načelnik Nermin Mandra je igračima saopštio da će od Općine Kakanj za pobjedu u subotnjoj utakmici biti posebno nagrađeni vrijednim premijama.

U ime gostiju, izraze zahvalnosti za prijem, te veliku podršku koju Općina Kakanj i drugi sponzori pružaju Rukometnom klubu Kakanj, uputili su predsjednik Džemal Bečirhodžić u ime uprave Kluba , trener Nedžad Zaimović, sportski direktor Amir Hadrović i kapiten ekipe Amer Denjo.

U kratkom obraćanju, predsjednik RK Kakanj Džemal Bećirhodžić istakao je velike zasluge Načelnika i Općine, kao i svojih saradnika, te igrača koji su i najzaslužniji za dosadašnje uspješne rezultate.
-Teško je poslije govora gospodina Mandre bilo šta reći. Njegova podrška i odanost sportu, mnogo nam znače, kao i sponzora TE, TC i mnogih drugih. Ne bi bilo ove lijepe priče bez njihove podrške, koja je novom vodstvu, izabranom krajem prošle godine,omogućila da stabiliziramo stanje u klubu. Doveli smo nove igrače i postavili cilj ulazak u Premijer ligu. Sve obaveze redovno servisiramo, pratimo rad struke i igrača i ne sumnjamo u dobru igru i pozitivan rezultat protiv Gračanice. Sve organizacione pripreme su odrađene, rukometašima obezbijeđen karantin na Bočici i sve je do vas igrača, istakao je predsjednik Bećirhodžić.

Kroz njihova izlaganja koja su prisutni na svečanom prijemu mogli čuti, jasno je da u Klubu vlada dobro ozračje, da je ekipa maksimalno spremna za veliku utakmicu i da postoji snažna želja da Kakanj dobije još jednog premijerligaša

Sa prijema je upućen poziv građanima Kaknja da masovnim prisustvom utakmici podrže naše rukometaše i da svi zajedno u subotu slavimo.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u