KakanjLive | Ponedjeljak, 27.09.2021. godine

Rukometaši Kaknja startovali s pripremama

02.09.2021. - Prozivci i prvom treningu prisustvovalo osamnaest igrača, među kojima i pet novajlija iz visočke Bosne

EkipaRKKakanjEkipa RK Kakanj iz proljetnog dijela prošle sezone

U ponedjeljak su počele pripreme rukometaša Kaknja za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 25. septembra. Prozivci trenera Nedžada Zaimovića odazvalo se osmanaest igrača. U odnosu na proteklu sezonu došlo je do velikih promjena. Klub su napustili golmani Mevludin Čehajić i Admir Hadrović, te pivot Tarik  Kubat i desno krilo Muaz Kusić. Mladi Hadrović je pristupio tuzlanskoj Slobodi, dok su Čehajić, Kubat i Kusić potpisali jednogodišnje ugovore sa zeničkim Čelikom. I dok je Čelik pojačanja našao u redovima kakanjskog prvoligaša, rukovodstvo RK „Kakanj“ angažiralo je petoricu rukometaša visočke Bosne, koji  će, slobodno se može reći, biti adekvatne zamjene. Riječ je o iskusnom golmanu Farisu Žigi, koji je pored matičnog kluba Bosne iz Visokog, branio boje premijerligaša Goražda, Konjuha i Slavije, zatim igračima, Harisu Limi, Kerimu Čabaravdiću i braći Berinu i Belminu Hrnjiću, koji su prošli poznatu visočku školu rukometa i trebali bi biti pravo osvježenje Zaimovićevog tima.

Tokom ove sedmice ekipi bi se trebala priključiti još tri nova igrača, za najdeficitarnije pozicije: desnog beka, lijevog krila i rezerve golmanu Žigi.

Trener Zaimović zadovoljan je odzivom igrača i atmosferom koja vlada u klubu. Najavio je profesionalniji pristup, više reda i rada kako bi postigli bolje rezultate i bili stabilan prvoligaš, koji će igrati značajniju ulogu u odnosu na proteklo prvenstvo.

Kompletne pripreme će se obaviti u Sportskoj dvorani, a u planu su i tri kontrolna meča.

Pored trenera Nedžada Zaimovića, igračima su se obratili i premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i općinski načelnik Mirnes Bajtarević, koji su nazočili prvom okupljanju rukometaša i obećali maksimalnu podršku.

Prisustvo premijera Bašića i načelnika Bajtarevića primljeno je od strane igrača s  oduševljenjem i velikim stimulansom.

Admir-BjelopoljakAdmir Bjelopoljak u susretu s Krajinom iz Cazina

Kapiten Admir Bjelopoljak više je nego zadovoljan ozračjem koje vlada među igračima i obaćeva da će nova sezona sigurno biti mnogo uspješnija od minule.

-  U odnosu na prošlu godinu kad su igrali samo domaći igrači, dolazak pojačanja iz Visokog predstavlja veliko osvježenje i mislim da ćemo biti konkurentniji i opasniji. Što je najvažnije, atmosfera je super i ako se uspijemo dobro pripremiti i uigrati da je sve moguće, pa čak i borba za prvo mjesto, istakao je kapiten i lider ekipe Kaknja, Admir Bjelopoljak, koji se potpuno oporavio od prošlosezonske ozljede i višemjesečne pauze.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u