KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudaru u Lukavcu sretna trinaesta minuta

06.08.2016. - Nogometaši Rudara opravdali su ulogu favorita i optimistične najave uoči gostovanja u Lukavcu.Gol za tri vrijedna boda postigao je povratnik Belmin Kobilica u 13.minuti

007_kobilicaBelmin Kobilica, najavio dobar rezultat i postigao gol u 13. minuti

Igrači Rudara su od samog početka utakmice preuzeli dominaciju i već u prvih desetak minuta imali tri povoljne prilike. Ipak, na gol se nije dugo čekalo. Trinesta minuta bila je sretna za Zeleno-crne. Akciju Hajdarevića i ofanzivnog Sarvana završio je povratnik u timu Rudara Belmin Kobilica, koji je prisebnim udarcem s desetak metara savladao golmana Radničkog Sakiba Brežičanina.

Organiziranom i ofanzivnom igrom Rudar je tokom cijele utakmice imao terensku premoć i bezbroj prilika. Domaće je težeg poraza spasio golman Sakib Brežičanin koji je sjajnim odbranama odbranio nekoliko zicera, od kojih su najizraženiji bili oni koje je imao brzonogi Alidin-Dino Hajdarević, koji se u dva navrata našao „oči u oči“ s golmanom Radničkog, koji je u oba slučaja izašao kao pobjednik.Podatak da domaći nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Salihu Hinoviću najbolje ilustrira razvoj događaja na ovoj utakmici.

Beganović nije zadovoljan realizacijom

- Odigrali smo dobro, upravo onako kako smo najavili i dogovorili uoči utakmice. Igrali smo ofanzivno, imali veći posjed lopte, stvarali prilike i neću biti pretenciozan ako kažem da smo trebali zabilježiti uvjerljivu pobjedu. Domaće je težeg poraza spasio golman, koji je ponio epitet igrača utakmice. Na drugoj strani, naš golman Hinović je bio bez posla, što najbolje govori o našoj dominaciji. Zadovoljan sam odnosom i zalaganjem igrača, kao i prezentiranom igrom, ali me brine realizacija, jer ono što su promašali moji napadači ne smije se dešavati, kazao je po završetku utakmice u izjavi za naš portal trener Elvedin Beganović, čiji je debi na klupi Rudara bio uspješan.

Članovi Uprave Rudara na utakmici u Lukavcu

Pobjedi Rudara u Lukavcu prisustvovala je skoro kompletna Uprava kluba, na čelu sa predsjednik Skupštine, općinskim načelnikom Nerminom Mandrom, što ukazuje na ozbiljan pristup i angažiranost vodstva kluba,koje može biti prezadovoljno profesionalnim odnosom i prezentiranom igrom i odličnim startom u novoj sezoni.


Radnički-Rudar 0:1

Stadion “Jošik” u Lukavcu. Gledalaca 500. Glavni sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici: Filip Jarić ( Brčko) i Nikola Bošnjak (Pelagićevo). Delegat: Mensud Drljević iz Goražda. Posmatrač suđenja Drago Čule iz Mostara.
Strijelci: 0:1 Kobilica(13)
Žuti kartoni: M.Salihović (31), Ćosioć (41) i Al.Kasumović (79) kod Radničkog, a Aničić (16), Topalović (78) i Kobilica (88) kod Rudara.
RADNIČKI: Brezičanin, Salihbegović, Ad.Kasumović, Kuduzović (od 70. Muminović), H.Salihović, Al.Kasumović, Ćosić (od 46. Đerdemez), Mujkić, Saletović, M.Salihović, Dautović. Trener: Irfan Džindić.
RUDAR: Hinović, Sarvan, Alić, Čizmić, Smolo, Topalović, Gafurović, Kobilica, Vehab (od 6.Alidin - Dino Hajdarević, (od 76.Hasić)), Aničić (od 86. Bajramović),Vila.Trener:Elvedin Beganović.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u