KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Rudarski derbi ponovo pripao Kakanjcima

26.10.2018. - U sali gimnazije „Muhsin Rizvić“ OKI Kakanj 92 bio je domaćin Odbojkaškom klubu invalida Breza i ubilježio je pobjedu rezultatom 3:2

okibrezakaktx
Prvi set kakanjski odbojkaši otvaraju dobrom igrom, što se vidjelo i rezultatom na prvom tehničkom tajm autu od 8:2, a od rezultata 12:4 dolazi do oscilacija u igri, pa na drugom tehničkom Brezaci stižu na dva poena razlike 16:14. ipak do kraja seta igrači OKI Kakanj 92 nisu dozvolili iznaneđenje i privode set kraju sa 25:19.
U drugom setu na terenu kao da je druga ekipa OKI Kakanj 92, jer gosti dolaze u prednost od 1:7 i prisiljavaju kakanjske odbojkaše na stalnu reakciju, što ih troši i fizički i psihički, aliuspijevaju set privesti uzbudljivom kraju i dolaze do poravnanja na 24:24. U odlučujićim momentima nedostaje koncentracije i gosti poravnavljaju na 1:1 u setovima rezultatom 24:26.
Treći set i mnogo angožovanija igra kakanjskih odbojkaša, posebno poslije prvog tehničkog tajmauta koji je glasio 8:7 i gdje se igralo poen za poen. Do kraja seta dozvoljavaju gostima samo šest poena i prelaze u vodstvo od 2:1 rezultatom u setu 25:13.

Četvrti set Kakanjci drže pod kontrolom do rezultata 15:12,jer su konstantno vodili dva do tri poena razlike.Gosti se u nastavku seta bolje snalaze gdje smo vidjeli i tri izjednačenja 17:17;19:19;20:20. Do kraja domaći bilježe samo jedan poen i dolazi do izjednačenja 2:2 rezultatom 21:25.
U Tajbreku igralo se poen za poen, a na promjeni strana kakanjski odbojkaši imaju prednost od 8:5; 12:9 i 11:14. U tom momentu igrač gostiju traži primjedbu i prigovor u zapisnik, a ne kapiten ekipe kako nalažu pravila, što domaćini smatraju opstrukcijom igre ,i dolazi do manje pauze. U nastavku gosti stižu na 14:14, i ovaj put sportska sreća je bila na strani OKI Kakanj 92, koji set dobiva rezultatom 16:14 i utakmicu rezultatom 3:2.

"Moram naglasiti da je ekipa Breze prošlu sezonu ispala iz Premier lige i da smo te sezone odigrali dvije utakmice u kojima smo zabilježili pobjede takođe rezultatima 3:2 i u Brezi i na našem terenu.Tradicija rudarskih gradova se evo nastavila i ovu sezonu, gdje smo takođe trijumfovali sa 3:2.Da li je moglo proći bolje , moglo je, imali smo četvrti set pod kontrolom,ali psihički nismo izdržali,jer smo vukli poslijedice iz drugog seta gdje smo gubili 1:7 i ganjali rezultat do 24:24,pa izgubili 24:26. U tajbreku prvi sudija je dozvolio kod rezultata 14:11 da igrač iz terena traži primjedbu i zabilješku u zapisnik,što se krši sa pravilima,jer je to mogao kapiten ekipe,što je stvorilo malu konfuziju i bacilo malo mrlje na ovaj derbi i pravu ligašku utakmicu.To je nastavljeno i na kraju susreta gdje je isti igrač diktirao tekst u zapisnik...što je opet kršenje pravila i previd koji iskusni i jedan od najboljih sudija Kološ sebi nije smio dozvoliti....Sve u svemu dobra odbojkaška predstava, pet setova ,borbenosti, nervoze što i pristaje ovakvom derbiju" - izjavaio je trener Hajrudin Zekić.

OKI Kakanj 92 slijedeće kolo gostuje u Kalesiji, kod istoimene ekipe, a ono što je karakterističnbo ovo je treća utakmica u prva četri kola koju naši odbojkaši igraju rezultatom 3:2, pa nakon četri kola imaju osvojena četri boda, uz omjer tri poraza i jedna pobjeda.

OKI KAKANJ 92-OKI BREZA 3:2
/25:19; 24-26; 25-13; 21-25; 16-14/

OKI Kakanj 92: Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Hariz Dautbašić, Harun Veispahić, Samir Mehinović, Mirnes Kovač, Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Almin Mašić, trener Hajrudin Zekić.
OKI Breza: Zikret Mahmutović, Mevludin Numić, Neđad Avdukić, Amir Karamustafić, Kenan Hasanspahić, Fahrudin Demirović, Adis Tabaković, Adin Likić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u