KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Rudarska glazba svira u znaku pobjede

30.04.2020. - Umjesto prvomajske budnice i svih propuštenih nastupa zbog korona virusa, Rudarska glazba je pripremila još jednu on-line izvedbu. Ovog puta temu iz Rockyja, s porukom Ostanite kući i pobjedit ćemo

Vježbajući u vlastitim domovima, on-line komunikacijom koju s članovima Rudarske glazbe vodi dirigent Arnes Bajramović, orkestar je odsvirao i objavljuje još jedan „kućni uradak“. Ovaj put riječ je o kompoziciji „Gonna Flay Now“. To je muzička tema iz filma Rocky. Ova izvedba Rudarske glazbe sigurno će puno bolje zvučati nakon vježabanja uživo kada se za takav rad steknu uvjeti. Dok se provode mjere protiv širenja korona virusa, a uoči međunarodnog praznika rada, članovi orkestra Rudarske glazbe poručuju da će pobjediti i ove nedaće i ponovo svirati prvomajsku budnicu koja će ovoga puta izostati.

najavatvDirigent Rudarske glazbe, Arnes Bajramović, za NTV IC Kakanj saopštava da zbog preventivnih mjera neće biti prvomajske budnice

Svirajući i vježbajući u novim uvjetima članovi orkestra Rudarske glazbe poručuju:

- Ostanite kući. Poštujte propisane mjere za sprječavenje širenja korona virusa. Dosljednim poštivanjem preporuka, prije će početi naša nova muzička druženja i svi ćemo biti zdravi i spremni za nove koncerte i nove prvomajske uranke. Pobjedimo zajedno koronu i neka to bude pobjeda koja se proživljava dok sviramo i slušamo ovu novu on-line izvedbu Rudarske glazbe, koja ustvari najprostije prevedeno znači „Poletjet ću“, odnosno u nekom prenesenom značenju „Pobjedit ću“.

To je i suština kompozicije "Gonna Fly Now", poznate i pod nazivom "Tema iz Rockyja", koju je napisao Bill Conti. Objavljena je u februaru 1977. S filmom Rocky, pjesma je postala dio američke popularne kulture nakon što je glavni lik Rocky Balboa u sklopu svog dnevnog programa vježbanja pretrčao 72 kamene stepenice koje vode do ulaza u muzej umjetnosti Philadelphia u Philadelphiji i podiže ruke u znak pobjede. Filmske kadrove prati muzika koju je za ovu priliku pripremila Rudarska glazba. Na ovaj način članovi Rudarske glazbe podižu ruke u znak pobjede i pozivaju građane da dignu ruke jer ovog nevidljivog neprijatelja koji je napao čovječanstvo ljudi će pobjediti. A uživajući u toj pobjedi Rudarska glazba će ponovo praviti koncerte i svirati prvomajske uranke.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u