KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Rudarska glazba online pripremila novu kompoziciju

18.04.2020. - U iščekivanju ponovnih proba i nastupa uživo Rudarska glazba pripremila u kućnoj radinosti novu kompoziciju

Roker i pjevač Chicanoa, Danny Flores, koji je postao popularn i osvoji svjetsku muzičku scenu svojom nezaboravnom pjesmom Tequila iz 1957. godine, preminuo je od upale pluća 19. rujna 2006. u bolnici u Huntington Beachu. Imao je 77 godina. Upravo je ovo bio razlog da u vrijeme kada novi corona vuirus COVID-19, najegresivnije napada pluća, te izaziva upalu, a u krajnjem slučaju i smrt, Rudarska glazba on-line probama pripremi Floresovu kompoziciju Teqila.

Flores je bio čovjek koji je u komunikaciji koristio malo riječi, ali i u pjesmama koje je pravio. Zapravo, najpoznatiji je upravo po ovom – Tequila, što se čuje u izvedbi članova Rudarske glazbe. To je bila jedina lirska pjesma koju je Flores otpjevao na istoimenom hit singlu broj 1, a bila je to pjesma kojoj se Flores nikada u životu nije umorio od sviranja ili slušanja. Na ovaj način, i članovi orkestra Rudarske glazbe, pokazuju da se neće umoriti i da su željini zajedničkih, uživo proba i sviranja.

Do tada nastavljaju rad u okolnostima koje je izazvala pojava corona virusa i pozivaju sve ljude, da se pridržavaju mjera koje su propisane od nadležnih institucija, posebno mjera koje prporučuje zdravstvena struka.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u