KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Rudarska glazba izvela Čaroliju jesenje večeri

29.09.2019. - Orkestar Rudarske glazbe, ispred zgrade Pošte, održao koncert pod nazivom – Čarolija jesenje večeri

Orkestar Rudarske glazbe Rudnika mrkog uglja Kakanj, za svoje sugrađane, u subotu 28. septembra, održao je koncert na otvorenom, pod nazivom Čarolija jesenje večeri.

Poslije koncerta, prisutne Kakanjke i Kakanjci su složni da je to i bilo baš tako – prava jesenja čarolija. Bio je ovo koncert na kojem uživala dječica u naručju majki, ali igrala i pjevala djeca predškolskog uzrasta sve do najstarijh stanovnika našeg grada, koji decenijama prate rad orkestra iz doline Zgošće kojeg nazivaju, jednostavno i kratko – „Glazba“.

Koncert je održan u znak početka nove sezone rada Rudarske glazbe, poslije kratke ljetne dvosedmične pauze. Inače, ove jeseni Ruadarska glazba počela je svoju 67 sezonu, od davne 1952. godine. 

Koncert je vođen pod dirigentskom palicom profesora Arnesa Bajramovića.  Sa posebnom ljubavlju odradili su ga najmlađi i najstariji članovi orkestra.  poslije 20:00 sati, kada je koncert završen, bili su zadovoljni i muzičari i posjetioci. Muzičari, zato što su iskreno i od srca najljepše note svoga repertora imali kome svirati. Posjetioci zato što su osjetili svu radost iskrenog darovanja i žrtvovanja svih članova orkestra. Tako je jedna lijepa jesenja večer, bila razbribriga za Kakanjke i Kakanjce, koji su došli da čuju i vide Rudarsku glazbu, kao jednog od zaštitnih znakova i Rudnika i Kaknja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u