KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Rudarijada-Kakanjci vicešampioni

24.09.2019. - Na ovogodišnjoj Rudarijidi sportski tim Rudnika Kakanj, u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto

rudarijkakanjU organizaciji Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH 21.septembra 2019. godine u Lukavcu su održane radničke sporste igre pod nazivom „Rudarijada 2019“.

Blizu četiri stotine radnika iz sedam rudnika uglja u Federaciji BiH se nadmetalo u šest sportskih disciplina. Iako je prilikom ovakvih susreta takmičarski rezultat u drugom planu, ipak se u nekim disciplinama nastojao pobjediti tim sa druge strane. Posebno se to odnosi na mali nogomet i navlačenje konopca. Ove dvije discipline uvijek izazivaju i najviše interesa. Na kraju, u najatraktivnijem takmičenju, navlačenju konopca, najbolji su bili konopaši iz Rudnika Kreka, a u malom nogometu nogometaši Rudnika Kakanj.

U konačnim rezultatima, sveukupni pobjednik su sportisti Rudnika Kreka, dok su vicešampioni Rudarijade sportisti Rudnika Kakanj.

Po disciplinama sportski timovi iz kakanjskog Rudnika pored malog nogometa osvojili su i turnir u stonom tenisu, dok su drugoplasirani bili u: odbojci, šahu i navlačenju konopca. Treće mjesto su osvojili u pikadu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u