KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Rudarevo biti ili ne biti

28.10.2016. - Poslije tri uzastopna poraza, igrači Rudara se nalaze pod „moranjem“ pobjede protiv Travnika ako žele da se vrate na pobjedonosni kolosijek i kraj jesenje sezone dočekaju u krugu kandidata za najviši plasman

elvedinsema

Imperativ pobjede visi iznad glava Rudarevih igrača i struke jer više nemaju pravo na kiks. Ovo je doista Rudarevo biti ili ne biti.Toga je svjestan i trener Elvedin Beganović, koji smatra da su posljednja događanja alarmirala sve strukture u klubu i da su njegovi izabranici svjesni situacije i važnosti ove utakmice.

-Bit će teško poslije tri poraza „podići“ ekipu, ali ja vjerujem da će moji igrači skupiti snage i da će ozbiljinim pristupom i maksimalnim učinkom uspjeti prebroditi rezultatsku krizu i pobjedom protiv Travnika bar donekle se rehabilitirati. Travnik je u usponu forme, ima dobru ekipu i nekoliko vrsnih pojedinaca i to moramo respektirati. Međutim, ako moji igrači pruže maksimum i odigraju na nivou kako znaju, vjerujem da možemo do tri boda, koja bi nas vratila prema vrhu. Ovo je za nas ključna utakmica i bez obzira na snagu i reputaciju protivnika, očekujem dobru igru i našu pobjedu, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Izuzev suspendiranih Muamera Vile i Alidina-Dine Hajdarovića, Beganović na raspolaganju ima sve ostale igrače i kako kaže, moći će odabrati jedanaestoricu koja će ostvariti pozitivan rezultat.

Podsjećamo, posljednju prvenstvenu utakmicu Rudar i Travnik odigrali su u posljednjem kolu sezone 2006/2007.godine u Kaknju. Golovima Mirze Spahića i Semira Kubata Rudar je pobijedio sa 2:0, ali to nije bilo dovoljno jer je Travnik imao bod prednosti i ušao u Premijer ligu iz koje je ispao prošle sezone.

Utakmica Rudar - Travnik igra se u subotu 29.10.2016. sa početkom u 13 sati i 30 minuta.

Glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćni : Stipo Velić i Stjepan Konta (oba Livno). Četvrti sudija je Amir Hušidić iz Velike Kladuše. Dodatni suci iza golova; 5.Adnan Kasupović iz Bihaća, 6.Sanel Silić iz Cazina. Delegat utakmice je Mirsad Džuzdanović iz Živinica, a posmatrač suđenja Pero Buhovac iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLIve

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u