KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudareva mladost u Makarskoj

08.02.2016. - Sa priprema mlađih selekcija Rudara u Makarskoj

saba_kozloKozlo, Šabić i Mehanović lansiraju nove talente

Već nekoliko godina mlađe selekcije kakanjskog prvoligaša zimske pripreme obavljaju na Makarskoj rivijeri. Hotel „Bonaca“, koji drže otac i sin Dragan i Dino Ljubojević, tradicionalna je baza Rudarevih nada. Kemal Šabić, Bećir Mehanović i Amel Kozlo, koji su odnedavno preuzeli vođenje juniora, kadeta i pionira imat će prilike da kroz treninge na terenima GSC u Makarskoj i po tri kontrolne utakmice koje su već ugovorene, skeniraju sve kandidate i uigraju timove za proljetne nastupe.

Na prvom testu protiv domaćeg Zmaja najbolji utisak ostavili su juniori koji su slavili sa 3:0 (Enis Sikira, Nakib Karzić, Redžo Smajić), dok su remizirali i kadeti (2:2, Sedad Subašić i Đenan Smaka) i pioniri (0:0), koji su u zimskom prijelaznom roku ostali bez vrsnih napadača Anesa Hrustanovića i Haruna Hadžića, koji su prešli u Akademiju MGM Farm, koja djeluje pri FK Mladost(DK).

Na gostovanju u Dugopolju kod Splita,kadeti su poraženi sa 2:0, a juniori 3:1(strijelac Benijamin Goralija).Treći i posljednji kontrolni meč bit će odigran u Splitu protiv selekcija Adriatika, koja djeluju kao filijala Hajduka.

Trener Amel Kozlo žali što je ostao bez najboljih igrača, ali kaže koga nema bez njega se može i mora.

-Stižu novi talenti, imamo potencijala i opet ćemo imati ekipu koja će konkurisati za prvo mjesto i doigravanje za prvaka što nam je i cilj, kaže Amel Kozlo.
U nedjelju su mlade nade Rudara gostovale u Splitu i igrale protiv Adriatika, a danas će igrati protiv odgovarajućih selekcija drugoligaša Dugopolja.

Trener juniora Kemal Šabić, također žali što na pripremama nema ponajboljih igrača Damira Crnovića, Samira Sarača i Nedima Škulja, koji su u Kaknju ostali zbog školskih obaveza.

-U odnosu na prvi dio sezone, u nastavku ćemo biti jači za povratnike iz Mladosti Mirzu Begovca i Benijamina Goraliju i ja vjerujem da ćemo ostati u trci za prvaka.Prvoplasirana Iskra bježi nam tri boda, a kako već u prvom kolu dolazi u Kakanj, tu vidim našu šansu da (pre)stignemo Bugojance i na kraju budemo na čelu. Imam povjerenje u svoje pulene i kad kompletiramo ekipu bit će to respektabilna momčad,koja će igrati po mom ukusu, smatra trener juniora Rudara Kemal Šabić, koji je prošle sezone vodio kadetsku selekciju.

I dok Kozlo i Šabić planiraju borbu za visok plasman, pa čak i vodeću poziciju, novi trener kadeta Bećir Mehanović mora krenuti ispočetka i kroz smjenu generacije tražiti nove snage, koje će tek naredne sezone igrati značajniju ulogu u Omladinskoj ligi Federacije BiH.

Ovi mladi treneri ne kriju da im je želja da nastave tradiciju lansiranja  talenata po čemu je upravo prepoznatljiv njihov klub u kojem su kao igrači i treneri od djetinjstva.
Možda će baš ove pripreme u Makarskoj „izbaciti“ neko novo otkriće igrača kao što je bilo prvih poslijeratnih godina kada su na scenu stupili Kenan Hasagić, Emir i Adnan Hadžić, Zlatan Gafurović, Armin Topalović, od koji su neki stigli do reprezentativnih selekcija.

Igrački kadar mlađih selekcija Rudara

Juniori
Adin Skopljaković, Ivan Vukančić, Nedim Zaimović, Evelin Pipo, Josip Marijanović,Enis Sikira, Emir Merdić, Hamza Hadžić, Eldin Begić, Safet Selimović, Redžo Smajić, Belmin Kubat, Sedin Kukić, Dragan Šljivić,Mirza Begovac, Amir Haračić, Benijamin Goralija.Trener:Kemal Šabić.

Kadeti
Nakib Karzić, Nedim Mehić, Dženan Smaka, Perica Ramljak, Mahir Husagić, Belmin Musić, Armin Turudić, Harun ČatiĆ, Sanin AletoviĆ, Irnes Sarać, Edin Smajić, Ismar Spahić, Adnan Merdić.Trener:Bećir Mehanović

Pioniri
Tarik Duraković, Faris Husagić, Alem Čizmić, Eman Jasarević, Hamza Polovina, Benjamin Čizmić, Muhamed Šuša, Sanin Mušija, Muates Delić, Sedad Subašić, Armin Delibašić, Luka Tunjić, Safet Čago, Emir Duraković, Denis Gavrić, Adan Omerović, Temin Kićo, Alem Muminović, Mirza Bećirhodžić. Trener Amel Kozlo.

Mato Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u