KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudarave djeca dala tri gola za tri prva boda

05.08.2017. - Sa tri veoma efektna pogotka Zeleno-crni materijalizirali svoju dobru igru i ostvarili sigurnu pobjedu protiv tradicionalno neugodnog protivnika, ekipe Bratstva.Golove su postigli Kobilica, Musić i Čehajić, sve igrači ponikli u Rudarevoj školi nogometa

Igrači Rudara su bez većih problema savladali goste iz Gračanice i dokazali da će i u novoj sezoni igrati značajnu ulogu. S obzirom na ekstremne vremenske prilike, susret je počeo u malo sporijem ritmu. Igrači Rudara su se dugo trudili da povežu redove i probiju zgusnutu odbranu Bratstva. Prve prilike imali su poletarci Malik Gačić (10) i Anes Vehab(14), ali nisu bili dovoljno prisebni.

Napadi Rudara nisu jenjavali i pravo je čudo kako Divković nije bio savladan kada su Bajro Spahić (28) i Vahidin Čaluk (32) bili u izglednim prilikama. Ipak, u 36. minuti golman gostiju je kapitulirao. Belmin Kobilica je u trku prešao dva protivnička igrača i snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca uz pomoć prečke matirao Divkovića. Bila je to uistinu prava majstorija Kobilice i rijetko viđen pogodak. 

belkobilicaBelmin Kobilica je postigao jedan od najljepših golova otkako se nogomet igra na ovom stadionu. Dalekometni šut je pogodio prečku, zatim travnjak, pa se lopta vratila na prečku i tek onda zatresla mrežu

Otvaranje drugog poluvremena za Zeleno-crne bilo je sjajno. Već nakon dva-tri opasnija napada vodstvo je udvostručeno. Kobilica je iz kornera u petercu pogodio u glavu Omera Musića, čiji udarac trese mrežu nemoćnog Divkovića.

 

omermuisicOmer Musić je pogodio glavom za 2:0. Predivno, u maniru velikih igrača, koji su se proslavili kao stoperi, a počesto pogađali mrežu baš na ovaj način. Iz drugog plana Musić se uvukao u šesnaesterac, bio je najviši u skoku i lijepim golom ovu utakmicu učinio još ljepšom

U 67. minuti gosti su ostali s igračem manje jer je sudija Bajraktarević iz igre isključio rezervistu Vahida Kahrimanovića, koji je grubim startom s leđa zaustavio opasni napad razigranog Kobilicu. Samo minutu ranije gosti su imali stopostotnu priliku. Opasni Puturalić izbio je sam pred Ratka Dujkovića, koji padom u noge spašava siguran pogodak i pokazuje da će biti veliko pojačanje za odbranu Rudara.

belcehZa 3:0 pogodio je Belmin Čehajić, bio je to gol iz nogometnih udžbenika. S ivice šesnaesterca, precizan šut u suprotnu golmanovu stranu. Onako kako će svaki stručnjak i trener savjetovati da se šuta. Belmin je to uz svoj talenat imao gdje naučiti, upravo na ovom stadionu

Igračku prednost Rudar je djelimično iskoristio jer je postigao još jedan pogodak, koji također zaslužuje da se detaljnije opiše. Novajlija Dženan Durak odigrao je dupli pas s Kobilicom, koji na desnoj strani okomitom loptom pronalazi imenjaka Čehajića, koji prisebnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa suprotni ugao za konačnih 3:0. Do kraja susreta oba tima imala su po dvije prilike, ali napadači nisu bili učinkoviti, odnosno golmani Dujković i Divković bili su na visini zadatka.

kovamirzaMirza Kovač, igrač koji je izgorio od želje da zabije gol. Toliko je želio pokazati svoje realizatorske sposobnosti da je svoju odličnu igru skoro doveo u pitanje. Treba Mirzu razumjeti, dobar individualac, ali dobar i timski igrač - zaista je gorio od želje da golom pokaže koliko voli Rudar

Dominacija većim dijelom utakmice, tri veoma efektna pogotka,kao i nekoliko školskih izvedenih akcija, uz iskazanu borbenost i zalaganje, daju nam za pravo da konmstatiramo da je Rudar prijatno iznenadio i najavio jedno novo izdanje u kojem će u prvom planu biti kolektivna igra, bez samoisticanja pojedinaca, što je, nažalost, bilo u prvom planu u minulom prvenstvu.

vehabAnes Vehab, jedan od tri mlada Rudareva igrača koji su bili u današnjem sastavu. Bez greške je odigrao na startnoj poziciji- tako mlad a zaustavio je svaki napad na svojoj poziciji. Mladi su igrači odlično odigrali ovu utakmicu uključujući i Čaluka i Gačića za kojeg je šteta što je samo 15 minuta proveo na terenu

Rudar-Bratstvo 3:0

Stadion Rudara. Gledalaca 400. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja. Pomoćni suci su Josip Vorgić (Domaljevac) i Nikola Bošnjak (Tramošnica). Četvrti sudija: Jasmin Varupa iz Travnika. Delegat utakmice Renato Buhić iz Mostara. Posmatrač suđenja Zorislav Nuić iz Čapljine.
Strijelci:1:0 Belmin Kobilica (36), 2:0 Omer Musić (56), 3:0 Belmin Čehajić (78)
Žuti kartoni: Sarvan, Kobilica i Topalović (Rudar), Puturalić (Bratsatvo).
CRVENI KARTON: Vahid Kahrimanović ( Bratstvo – 67.minuta, grub start s leđa nad Kobilicom).

RUDAR: Dujković, Sarvan (od 46. Durak), Čaluk, Alić, Musić, Gačić (od 15.Čehajić), Vehab, Topalović, Kobilica, Spahić (od 64.Hećo), Kovač. Trener: Elvedin Beganović.
BRATSTVO: Divković, Karađuz, Stjepanović, Šuša, Mousa Diabang, Vehabović(od 46.Kahrimano9vić)Jaganjac, Jukan(od 23.Salkić), Mujkić, Ćosić(od 63.Mace), Puturalić. Trener:Nusret Muslimović.

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u