KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar želi pobjedu protiv Slavena

14.09.2017. - Kakanjski Rudar će u okviru sedmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ugostiti Slaven iz Živinica. Zeleno-crne će sa klupe protiv Živiničana voditi Mirnes Buza, dojučerašnji sportski direktor kluba i ovu funkciju će obavljati dok Uprava Rudara ne angažuje novog šefa stručnog štaba.

001_1

Kakanjski Rudar će u sedmom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti ekipu Slavena iz Živinica. Nakon poraza u Bugojnu od Iskre ekipa Rudara je ostala bez šefa stručnog štaba Elvedina Beganovića koji je podnio ostavku, a do pronalaska novog šefa struke ekipu Rudara će trenirati dosadašnji sportski direktor Mirnes Buza. Ovu informaciju je na press konferenciji koja je održana u klupskim prostorijama potvrdio i predsjednik kluba Emir Zaimović.

Emir Zaimović

Emir Zaimović

-Od mogućih 18 uzeli smo 10 bodova i to nama nije prihvatljivo i nismo zadovoljni ni mi ni igrači i stoga je trener Beganović nakon utakmice u Bugojnu ponudio ostavku smatrajući se jednim od krivaca za rezultate. Uprava je prihvatla njegovu ostavku i sada smo bez dosadašnjeg šefa Beganovića. Klub je nakon te ostavke preuzeo Mirnes Buza koji je do sada bio sportski direktor i pomoćnik Beganoviću. Mirnes je neko koga kakanjska javnost već dobro poznaje. On je u ovom trenutku rješenje na koje smo se opredjelili. Odlično pozanje ekipu i kadar kojim raspolažemo. Uvidio je manjke, nedostatke u ekipi i imat će priliku da to popravi. Sa njim ćemo raditi dok ne pronađemo neko rješenje jer Uprava radi na angažmanu šefa stručnog štaba. Uspostavili smo kontakt sa nekoliko stručnjaka, a nije isključena mogućnost da nastavi sa radom do kraja polusezone kada bi sa njim ili nastavili angažman ili angažovali nekog drugog trenera, rekao je na press konferenciji predsjednik kluba Emir Zaimović i dodao:

-Naš primarni cilj nije Premijer liga kao što smo i rekli na početku sezone, ali želimo maksimalnu ozbiljnost igrača i ozbiljan pristup svakoj utakmici.

Nakon Zaimovića, predstavnicima medija se obratio i Mirnes Buza, novi trener Kakanjaca, dojučerašnji sportski direktor kluba.

Mirnes Buza

Mirnes Buza

-S obzirom da smo iz zadnja dva kola izvukli samo bod i postigli jedan gol proteklu sedmicu smo iskoristili da otklonimo nedostatke u napadu prvo, a potom smo radili i na zadacima u odbrani. Slaven odlično igra na strani, analizirali smo ih i vjerujem da možemo iskoristiti naše prednosti i želimo doći do tri boda, rekao je trener Rudara Mirnes Buza.

Ekipa Slavena je neugodan protivnik,a to su pokazali na tri ovosezonska gostovanja sa koja su Živinice donijeli četiri boda. Golgeter Živiničana, Mirnes Salihović je prvi strijelac lige sa šest golova, a zadatak da ga zaustavi u subotu će imati Omer Musić.

DSC03118

Omer Musić

-U Bugojnu smo pokazali jedno lošije izdanje i u ime ekipe dugujem izvinjenje Upravi i navijačima i stvarno je bilo loše kako smo odigrali. Mislim da to više ne možemo ponoviti. Dosadašnji rezultati Slavena dovoljno govore i oni su zaista neugodan protivnik. Mislim da smo zaslužili više bodova i moramo u subotu pokazati svoje pravo lice i doći do pobjede. Sve osim pobjede bi bio neuspjeh. Mislim da naša ekipa može do pobjede jer smo se u toku sedmice pripremali za ovog protivnika i ako ostvarimo taktičke zamisli mislim da rezultat neće izostati, rekao je štoper kakanjskih zeleno-crnih Omer Musić, a potom se osvrnuo na prvog strijelca lige Mirnesa Salihovića:

-Mislim da će u ovom susretu igrati onoliko koliko mu mi dozvolimo, a mi želimo doći do tri boda i sačuvati svoj gol. Mislim da se neće mnogo naigrati u Kaknju.

U duelu sa Slavenom Buza neće moći računati na Neimarliju koji je isključen u Kup susretu sa Svatovcima, dok je upitan nastup Spahića i Topalovića koji su zbog lakših povreda trenirali smanjenim intenzitetom proteklih nekoliko dana.

Susret između Rudara i Slavena igra se na stadionu Pod Vardom u subotu 16. septembra 2017. godine u 16 sati. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Josip Martinović iz Čapljine sa asistentima Markom Grebenarom iz Livna i Markom Zelenikom iz Mostara. Četvrti sudija je Dragan Stojić iz Mostara. Za delegata susreta je imenovan Nazif Kahrić iz Jajca, dok je posmatrač suđenja Ermin Halilagić iz Sarajeva.

M.KOMŠO & E.ŠKULJ/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u