KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Rudar zasluženo pobijedio Novi Travnik

02.04.2016. - Golovima Kulovića i Hasića u finišu prvog poluvremena „Zeleno-crni“ savladali ekipu Novog Travnika i najavili izlazak iz rezultatske krize

Opterećeni imperativom pobjede, igrači Rudara nisu najbolje otvorili utakmicu, što su iskoristili gosti i u prvih dvadesetak minuta imali terensku inicijativu i češće bili u posjedu lopte,ali bez prilika da ozbiljnije ugroze golmana Jovića.U tom periodu jedinu pravu priliku imao je Idriz Džafić kada je na centaršut Gafurovića s peterca šutirao preko gola.U 27.minuti skoro identična situacija.Ponovo je Gafurović centrirao, a Džafićev udarac golman krajnjim naporom izbio u korner. Šest minuta kasnije domaći stižu u vodstvo. Bila je to prva izrađena akcija čiji su akteri bili Delić-Đuđo i strijelac Vedin Kulović, koji se našao na drugoj stativi u loptu ubacio u mrežu gostiju. U 39.minuti Hasić udvostručuje vodstvo. Gafurović je iz kornera pogodio Hasića,koji glavom loptu šalje u suprotni ugao golmana Kovača.

U drugom poluvremenu Rudar je imao veći posjed lopte, nekoliko povoljnih prilika da nanese teži poraz gostima, ali Hasić(50), Delić(67), Gafurović(69) i Huseinspahić (81) nisu bili koncetrirani i realizirali svoje šanse. U 85.minuti Suljić je uputio snažan udarac sa ivice šesnaesterca, golman Jović je loptu odbio do Tabakovića,kojem je padom u noge Čizmić spasio jedinu zrelu priliku gostiju.

Pobjeda Rudara je potpuno zaslužena, ali utisak je da je bilo oscilacija i padova u igri Kapinih izabranika, pa čak u u perodu kada su imali igrača više zbog isključenja Jurčevića.

Rudar-Novi Travnik 2:0

Stadion Rudara.Gledalaca 500.Glavni sudija: Admir Musić(Sarajevo). Pomoćnici: Amir Kadić i Sanel Herceglija(oba Sarajevo).. Delegat : Esad Kudelić (Bužim). Posmatrač suđenja Zorislav Nuić iz Čapljine.

Strijelci:1:0 Kulović (33), 2:0 Hasić (39).

Žuti kartoni:Hasić i Durmić (Rudar), Grebenar, Jurčević i Rezdaušek (Novi Travnik)

Crveni karton: Kristijan Jurčević (Novi Travnik) 67.zbog pljuvanja glavnog suca.

RUDAR: Jović, Sarvan, Delić (od 75.Huseinspahić), Čizmić, Hasić, Durmić, Topalović, Gafurović (od 84.Čehajić), Kulović, Đuđo, Džafić. Trener:Nijaz Kapo.
NOVI TRAVNIK: Kovač, Silajdžija (od 46.Suljić), Jusić, Tabaković (od 85.Mamuša), Šehić, Grebenar, Vujica (od 65.Patak), Jurčević, Rezdaušek, Suljić, Muhić. Trener:Admir Muhić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u