KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Rudar uvjerljiv protiv drugoligaša Viteza

23.07.2017. - U četvrtoj kontrolnoj utakmici, igrači Rudara su u Kaknju porazili drugoligašku momčad FK Vitez sa 5:1

rudarnavijaci

I ako su vremenski uvjeti bili veoma teški, igrači Rudara su u prvom poluvremenu sa dva gola Bajre Spahića i jednim pogotkom novog kapitena Belmina Kobilice na odmor otišli s prednošću od tri gola razlike. U startnoj  postavi bili su Dujković, Sarvan, Čaluk, Zukić, Alić, Topalović, Durak, Kobilica, Čiva, Spahić i Čehajić . U nastavku su šansu dobili svi kandidati na koje trener Beganović računa u novoj sezoni, izuzev Omera Musića i Mirze Kovača, koji su  imali  privatnih obaveza, te lakše ozlijeđenog Admira Smole. Gosti iz Viteza su smanjili vodstvo Rudara početkom drugog poluvremena, ali su Amel Neimarlija i Čamber, koji se nalazi na probi, uspjeli dva puta matirati gostujućeg golmana i svom timu osigurati visoku pobjedu od 5:1.

Trener Beganović zadovoljan je igrom  svog tima, posebno u prvom dijelu, kada je na terenu bila uslovno rečeno prva postava.

-Igrači su pokazali šta i koliko mogu. Oni koji su nastupili u prvom poluvremenu opravdali su moja očekivanja. Dali su tri gola, dominirali i stvarali prilike i njihov učinak nije upitan. Šansu su dobili svi igrači, posebno me interesirala spremnost i mogućnost mlađih igrača jer moramo u početnoj postavi imati trojicu do 21.godine i tu ćemo, kao i drugi  klubovi imati problema, ali ima više kandidata i nekako ćemo premostiti taj problem, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Postoji mogućnost da  tokom naredne sedmice bude  organizirana jedna utakmica za rezerviste i mlađe igrače protiv nekog od drugoligaških klubova, a generalka protiv Olimpika odigrat će se u subotu,a razmišlja se i o pomjeranju termina za petak zbog gostovanja Željezničara u Doboju u okviru drugog kola Premijer lige BiH, što bi svakako odgovaralo simpatizerima i Rudara i Mladosti.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u