KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar uspješniji od Novog Travnika

25.02.2018. - U trećem kontrolnom susretu, koji je odigran na terenu s plastičnom podlog na Kamberovića polju u Zenici, Zeleno-crni golovima Čaluka, Čehajića i Goralije pobijedili ekipu Novog Travnika sa 3:1

00013

Druga pobjeda Rudara u toku zimskih priprema

Bio je ovo tek treći test za igrače Rudara, koji se  može nazvati generalkom uoči početka proljetnog dijela prvenstva. Utakmica je odigrana u izuzetno teškim uvjetima, po velikoj hladnoći, što je iziskivalo dodatne napore za igrače oba tima. U prvom poluvremenu igra nije bila na očekivanom nivou na što je utjecala i jako preoštra igra ekipe Novog Travnika, koji su čestim prekidima zaustavljali akcije Rudarevih igrača.U nastavku su Zeleno-crni djelovali mnogo bolje.Uspjeli su uspostaviti svoj sistem igre , postići dva gola i na kraju doći do sigurne pobjede.

Prvi se u listu strijelaca upisao Vahidin Čaluk, gosti su izjednačili iz penala, a zatim su mrežu Novotravničana  pogodili Belmin Čehajić i Adis Goralija za konačnih 3:1.

Trener Hodžić novotravničkom drugoligašu suprostavio je ovaj sastav: Aleksandar Jovanović, Armin Sarvan, Admir Fočo, Omer Musić, Adis Goralija, Admir Smolo(od 20.Adin Čiva), Armin Topalović, Belmin Čehajić, Belmin Kobilica, Vahidin Čaluk, Kemal Salihagić(od 46.Bajro Spahić). Još su igrali;  Amel Hrustanović, Anes Vehab i  Amel Neimarlija, koji su šansu dobili u drugom poluvremenu.

Do početka proljetnog dijela prvenstva  (3.mart,op.)igrači Rudara će imati po dva treninga na Kamberovića polju i terenu s prirodnom travom u Semizovcu na kojima će trener Hodžić pokušati spremiti i uigrati  jedanaestoricu  koju će  suprostaviti Bratstvu u Gračanici.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u