KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Rudar u subotu testira Sarajevo

14.02.2019. - Treću kontrolnu utakmicu Zeleno-crni će odigrati protiv jesenjeg prvaka, ekipe Sarajeva, kojoj će ovo biti generalka uoči početka proljetnog dijela prvenstva.Utakmica se igra u subotu sa početkom u 14 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru,koji posjeduje dva terena s prirodnom travom i teren s plastičnom podlogom

rudarvisoko
Bez obzira što vodstvo kluba zbog teške financijske situacije nije obezbijedilo odlazak na planiranane priprema u toplijim krajevima, šef Rudareve struke Fadil Hodžić sa svojim saradnicima Kemalom Šabićem i Ismarom Pojskićem, te sportskim direktorom Mirnesom Buzom, ne lamentira i nije nezadovoljan realizacijom trenažnog procesa i test utakmicama.

Treninzi se i dalje održavaju na terenu s plastičnom podlogom u Visokom, a nakon odigranih utakmica protiv Viteza (5:1) i srbijanskim prvoligašem Slobode iz Užica (2:2), ugovorene su još tri utakmice koje će biti dovoljne da se modelira igra i početna postava za premijerni proljetni nastup u Jajcu 2.marta 2019.godine.

Treću kontrolnu utakmicu Zeleno-crni će odigrati u subotu (16.02.,op.a) protiv jesenjeg prvaka, ekipe Sarajeva, kojoj će to biti generalka uoči proljetnog dijela prvenstva. Utakmica se igra u Trening kampu FK Sarajevo u Bitmiru, koji posjeduje dva terena s prirodnom travom i teren s plastičnom podlogom.

-Sarajevo je trenutno najkvalitetnija ekipa u BiH i ovo će nam biti najteži test. Drago mi je što su baš nas izabrali za svoju generalku i ja vjerujem da će moji igrači biti dobar sparing protivnik, da će pokazati da smo dosadašnji dio priprema odradili kvalitetno i da će pružiti dobar otpor. Naravno, rezultat nije u prvom planu jer se radi o prijateljskom meču, ali će pokazati određene slabosti koje moramo otkloniti kroz preostali trenažni proces i test utakmice protiv prvoligaša Bosne u Visokom (srijeda 20.02.) i drugoligaša Bosne Union u Sarajevu (23.02.), istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Zbog ozljede koljena, koju je zadobio u 25. minuti na utakmici protiv Slobode, još uvijek je van stroja štoper Fadil Čizmić, koji će izostati na utakmicama sa Sarajevom i visočkom Bosnom.

ArminTopalovicKad je u pitanju igrački kadar, definitivno je poznat roster za nastavak prvenstva. Dan prije zaključenja zimskog prelaznog roka (15.02.2019.), Rudar je napustio jedan od najstarijih igrača Armin Topalović (11.12.1986.) koji je dobio primaljivu ponudu od NK Vitez i stručni štab i vodstvo kluba udovoljili su njegovom zahtjevu i potpisali sporazumni raskid ugovora koji je trajao do jula mjeseca ove godine. Topalović će pokušati pomoći Vitežanima da sačuvaju prvoligaški status, a karijeru će najvjerovatnije nastavi na Islandu, gdje se skrasio i dugogodišnji kapiten Rudara Zlatan Gafurović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u