KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rudar u potrazi za pojačanjima

15.12.2017. - Trener Boris Pavić klupskom vodstvu dostavio spisak potencijalnih pojačanja, među kojima su i neka poznata premijerligaška imena

bobelminglava

Od srijede se igrači Rudara  nalaze na odmoru, koji će trajati do polovine januara 2018.godine kada će i zvanično početiti pripreme za proljetni dio sezone. Izvjesno je da će u nastavku prvenstva Zeleno-crni pretrpjeti velike promjene. S obzirom da su redove Rudara već napustili Ratko Dujković, Sanel Alić, Almin Zukić, Ibrahim Hrvat, Dženan Durak i Armin Sarvan, šef stručnog štaba Boris Pavić klupskom vodstvu dostavio je spisak potencijalnih pojačanja, među kojima su i neka poznata premijerligaška imena.

-U saradnji sa svojim suradnicima, predložio  sam širu listu igrača za koje smatram da bi mogli zadovoljiti naše kriterije i biti prava pojačanja. Prioritet su nam golman, desni bek, štoper i napadač, jer su nam ove pozicije najdeficitarnije. Očekujem da će naš glavni sponzor, gospodin Edin Begovac i sportski direktor Mirnes Buza, uspješno okončati pregovore i dovesti ciljana pojačanja i da ćemo u nastavku prvenstva imati kvalitetniji tim i igrati zapaženiju ulogu, istakao je šef Rudareve struke Boris Pavić, koji nije želio da otkriva imena potencijalnih kandidata , među kojima su i neki  igrači iz  premijerligaških klubova.

Nezvanično saznajemo da su već obavljeni preliminarni razgovori s dvojicom vratara, desnim bekom i jednim napadačem i svi su izgledi da će još  prije početka zimskog prelaznog roka neki od ovih igrača  postati  novi članovi Rudara.

Podsjećamo, Rudar je u jesenjem dijelu osvojio samo dvadeset bodova i zimuje na osmoj poziciji, što je jedan od najlošijih plasmana u dosadašnjih 16 sezona prvoligaškog takmičenja !

M.Komšo/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u