KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar u Gabeli protv GOŠK-a i tradicije

12.03.2016. - U nedjelju će u Gabeli „Zeleno-crni“ pokušati prekinuti neogudnu tradiciju koja traje još od proljeća 2011.godine kada su zadnji put ostali neporaženi (0:0)

navijaci_rudara

Nakon dobre igre i pobjede protiv respektabilne momčadi Budućnosti, novi-stari trener Rudara Nijaz Kapo izjavio je da će njegov tim u svakoj narednoj utakmici ići na pobjedu jer je to jedini način da se privuku gledatelji i ostvari cilj ambicioznog vodstva kluba.

Prva, možda i najteža prepreka slijedi u nedjelju jer Kapini izabranici imaju protiv sebe novu ekipu GOŠK-a, ali i neugodnu tradiciju. Podsjećamo, „Zeleno-crni“ zadnjih desetak godina nisu slavili u Gabeli, a posljednji remi „izvukli“ su u proljetnom dijelu sezone 2010/2011. kada je utakmica završena bez golova i pobjednika.

Sve ovo kazuje da igrači Rudara imaju kompleks terena u Gabeli. Međutim, u novom sastavu, koji će u nedjelju istrčati na travnjak Podavale, naći će se samo trojica igrača (Adis Goralija, Armin Topalović i Vedin Kulović, op.a.) koji su u „Zeleno-crnom“ dresu igrali protiv GOŠK-a i to daje nade da bi se ova neugodna tradicija mogla prekinuti, jer Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Hasić, Džafić, Salković i Huseinspahić nisu opterećeni ovom tradicijom i sigurno će igrati rasterećeni i dati doprinos da se ostvari povoljan rezultat.

-GOŠK je, baš kao i mi, imao dosta promjena u igračkom kadru i nedeljni dvoboj ima jednu novu dimenziju. Mi ćemo  otvorenom i ofanzivnom igrom pokušati doći do cilja, a to je osvajanje bar jednog boda, koji bi zadovoljio naše ambicije s obzirom na snagu protivnika i tu neugodnu tradiciju. Mislim da imamo kvalitet da se možemo nadigravati sa svim protivnicima i da ćemo pokazati da naše ambicije nisu bez osnova, istako je trener Rudara Nijaz Kapo.

Rudar će u Gabeli biti lišen pomoći kapitena Zlatana Gafurovića, koji ima tri javne opomene, te nedovoljno oporavljenog Armina Delića, dok novi trener GOŠK-a Raguž može računati na sve igrače, pa čak i na posljednje pojačanje iz Veleža, štopera Asima Škaljića, koji je stigao tek ove sedmice.

Navijači Rudara putuju u Gabelu i nema sumnje da će Rudar na „Podavali“ imati istu, ako ne i veću podršku od domaćih „Lavova“, što daje posebnu draž dvoboju starih rivala.

Utakmica GOŠK-Rudar igra se u nedjelju 13.marta/ožujka sa početkom u 15,00 sati. Glavni sudija je Jasmin Varupa iz Travnika, pomoćnici: Boris Bilješko(Novi Travnik) i Igor Puzović (Travnik). Delegat utakmiceje Suvad Alibašić iz Sarajeva, a posmatrač suđenja Sead Muratović iz Goražda.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u