KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rudar u Čapljini traži bod ili sva tri

18.10.2019. - U okviru 11.kola Prve lige Federacije Zeleno-crni gostuju u Čapljini gdje će pokušati ostati neporaženi.Trener Mehanović nema kadrovskih problema, izuzev nedovoljno oporavljenog Sivca

010
Pred igračima Rudara je možda i najteže ovosezonsko gostovanje. Za protivnika imaju solidnu ekipu Čapljine, koja je u odnosu na prošlu sezonu znatno jača i kvalitetnija, što se može zaključiti po igrama i ostvarenim rezultatima. Dolazak na kormilo iskusnog trenera Dragana Radovića, s kojim je iz Olimpika došao i napadač Mile Pehar, te povratkom štopera Nikole Rodina iz mostarskog Zrinjskog, Čapljinci su konsolidirali redove i imaju samo tri boda manje od Rudara. Bit će ovo, nema dvojbe, zanimljiv i neizvjestan meč u kojem su šanse za uspjeh podjednake.

Trener Rudara Bećir Mehanović nema kadrovskih problema, izuzev nedovoljno oporavljenog Eldara Sivca, čiji se povratak očekuje protiv Olimpika u narednom kolu.
Bez obzira na ove okolnosti, Mehanović je oprezan i smatra da će trebati dosta sreće i truda da se njegova ekipa s ovog teškog gostovanja vrati neporažena.

-U Čapljinu idemo da kao i na dosadašnjim gostovanjima pružimo dobru partiju i da se vratimo neporaženi. Respektiramo ekipu Čapljine jer ove sezone igra veoma dobro i sigurno će biti izuzetno teško. Morat ćemo dati svoj maksimum ako želimo da ostvarimo željeni cilj. Nemamo problema sa igračkim kadrom, osim povrijeđenog Sivca i to me svakako ohrabruje,kaže trener Rudara Bećir Mehanović, koji u posljednjih nekoliko kola zbog kazni i ozljeda nije bio umogućnosti sastaviti najbolji tim, što se najbolje osjetilo na gostovanju u Konjicu, gdje je izostala kompletna vezna linija.

Utakmica Čapljina-Rudar igra se u subotu 19.oktobra 2019.sa početkom u 14 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Haris Halkić iz Sanskog Mosta, pomoćnici su Ivo Maglica (Livno) i Amir Hušidić (Velika Kladuša), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Sanel Silić iz Cazina. Posmatrač suđenja je Sead Hasanović iz Sarajeva, a delegat utakmice Adnan Kantić, također iz Sarajeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u