KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar u Čapljini polaže ispit zrelosti

23.09.2016. - Nakon dva uzastopna remija(Novi Travnik i Goražde), nogometaši Rudara popravni ispit imaju u Čapljini gdje će pokušati srušiti crnu seriju poraza koja traje sedam godina

radost_anicicOzbiljnošću i motivima za očuvanje liderske pozicije Rudar treba prekinuti tradiciju poraza u Čapljini

Pred igračima Rudara je novi, možda i najteži ispit. Odlaze u goste ekipi s kojom imaju najlošiji bilans u odnosu na sve klubove s kojima su se takmičili u poslijeratnom periodu.Naime, u posljednjih sedam utakmica u Čapljini, domaći su zabilježili isto toliko pobjeda s golrazlikom 19:3, što je doista poražavajući podatak koji treba da brine trenera Beganovića i njegove izabranike od kojih samo nekolicina osjetili gorčinu tih poraza. Upravo ovaj podatak ohrabruje trenera Beganovića, koji smatra da sadašnja ekipa Rudara ima pobjednički mentalitet, zna igrati na rezultat i da je došlo vrijeme za rušenje te neugodne tradicije.

-Mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo, odnosno da osvojimo bodove. Ekipu Čapljine u ovom trenutku ne poznajem najbolje, ali napravit ćemo analizu i do utakmice ćemo znati mnogo više. Poznato mi je da u posljednjih sedam gostovanja u Čapljini Rudar nije uspio izbjeći poraz i da je tradicija na strani Čapljinaca. Vjerujem da imamo snage i kvalitete prekinuti tu neugodnu tradiciju i ostvariti pozitivan rezultat. Važno je da moji igrači budu hrabri, da odrade ono što se dogovorimo u svlačionici i da daju svoj maksimum jer kvalitet je neosporno na našoj strani i ne bi trebali strepiti, riječi su trenera Rudara Elvedina Beganovića, pod čijim vodstvom Zeleno-crni još nisu poraženi u službenim utakmicama.

Izuzev lakše ozljeđenog štopera Zlatka Kazazića, svi igrači su spremni za dvoboj u Čapljini, u kojem polažu ispit zrelosti.Svakako, mnogo znači i povratak u ekipu beskompromisnog Fadila Čizmića, koji je odradio kaznu zabrane igranja jedne utakmice i on će biti u početnoj postavi koju će Beganović suprostaviti Čapljincima.

Utakmica Čapljina-Rudar igra se u subotu 24.septembra/rujna sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Roman Balić iz Bihaća, pomoćnici: Tomislav Kraljević (Ljubuški) i Ivica Mikulić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Sanel Silić iz Cazina. Delegat utakmice je Emir Mujkanović Lukavca, a posmatrač suđenja Boro Matan iz Livna.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u