KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar traži bodove u Novom Travniku

17.08.2018. - Trener Fadil Hodžić i pouzdani defanzivac Omer Musić vjeruju da uz podršku publike zeleno-crni mogu do trijumfa na neugodnom gostovanju kod ekipe Novog Travnika.

BosnaVRudar2418

Kakanjski Rudar je u prvom kolu nove sezone Prve lige Federacije BiH teškom mukom u posljednjim momentima susreta minimalno savladao Metalleghe rezultatom 1:0, ali su zeleno-crnima zbog ''slučaja Goralija'' oduzeti bodovi za zelenim stolom. Naime defanzivac Rudara Adis Goralija zbog tri javne opomene nije imao pravo nastupa u prvom kolu protiv Jajčana, ali je to promaklo ljudima u Rudaru i zbog amaterizma pojedinih ljudi u Rudaru ekipi Fadila Hodžića su izmakla tri zaslužena boda na startu sezone.

U drugom kolu Kakanjci gostuju povratniku u prvoligaško društvo, ekipi Novog Travnika sa kojom su već igrali u pripremnom periodu. Novotravničani su se u kontrolnim mečevima pred star nove sezone pokazali kao ''tvrd orah'' i sigurno će biti ''kamen spoticanja'' za mnogo jače i iskusnije ekipe.

-Ekipa Novog Travnika je neugodan protivnik. Povratnici su u prvoligaško društvo i već smo odigrali dvije prijateljske utakmice sa njima. Uvidjeli smo sve njihove prednosti i mane. Mi svakako idemo na pobjedu. Moramo biti maksimalno fokusirani i ozbiljno shvatiti svakog protivnika. Ukoliko želimo dobar rezultat ove sezone moramo i sa gostovanja donositi bodove, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić.

U taboru Rudara vjeruju da posjeduju kvalitetniji tim i da uz podršku publike mogu do pobjede. To je u izjavi za naš portal rekao i Omer Musić, iskusni defanzivac kakanjskog Rudara.

-Teško se fokusirati na susret sa Novim Travnikom nakon što smo meč sa ekipom Metallegha izgubili za zelenim stolom. U susretu u kojem ekipa iz Jajca nije ozbiljnije ugrozila naš gol i u kojem smo izdominirali nad protivnikom i u konačnici slavili stigla je odluka Saveza da se bodovi dodijele ekipi Metalleghea. Nakon tih dešavanja očekuje nas susret protiv Novog Travnika, ekipe koja nije nimalo naivna. Igrali smo protiv njih u pripremnom periodu i to je čvrsta ekipa koja ima snage da bude u egalu sa svima tokom 90 minuta. Na ovo gostovanje putujemo kao favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Vjerujem da ćemo na ovom gostovanju imati veliku podršku naše vjerne publike i uz njihovu pomoć osvojiti tri boda, rekao je pouzdani defanzivac zeleno-crnih.

Susret drugog kola Prve lige Federacije BiH između Novog Travnika i Rudara igra se u subotu 18.8.2018. godine u 17:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Obradović Darko iz Stoca sa pomoćnicima Sanelom Herceglijom iz Sarajeva i Sanelom Grljevićem iz Mostara, a četvrti sudac je Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja. Za delegata susreta imenovan je Mato Itrić iz Brčkog, dok je posmatrač suđenja Eldis Prošić iz Cazina.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u