KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar startuje narednog ponedjeljka

10.01.2019. - Šef stručnog štaba Rudara Fadil Hodžić prozivku nogometaša zakazao je za ponedjeljak 14. januar 2019.godine, kada će biti poznat plan i program rada priprema za proljetni dio sezone

kiovacvelika
Odmor igrača Rudara trajat će do narednog ponedjeljka za kada je, u 13,00 sati, zakazana prozivka i zvanični početak priprema za nastavak sezone u koji ulaze s pete pozicije. Pozivi za prvo okupljanje upućeni su svim igračima koji su jesenas osvojili 26 bodova, izuzev Mirze Rizvanovića, koji je u šest nastupa u igri proveo svega 282 minute, te Akifa Kovača, koji nije imao prilike da nastupi u prvenstvenim mečevima. Oni su po odluci vodstva kluba slobodni i mogu tražiti novi angažman. Mladi Belmin Kubat (21), koji je jesenas zabilježio samo dva nastupa (140 imunta) odlučio se na odlazak u Njemačku gdje će uz posao pokušati pronaći i novi klub i on je treće ljetošnje pojačanje na koje trener Hodžić neće računati u nastavku prvenstva.

Kada su u pitanju novi igrači, izvjesno je da će pored mladog Mirze Šube (1998.), koji je stigao na jednoipogodišnju posudbu iz sarajevskog Željezničara, biti angažirana bar još jedan nogometaš zaštićenog godišta (do 21.godine,op.a), a nije isključeno da stigne i jedno kvalitetno pojačanje o čemu će konačnu riječ dati sportski direktor Mirnes Buza i predsjednik Edin Begovac, koji su zaduženi za rješavanje igračke „ križaljke“.

Podsjećamo, ovogodišnji zimski prelazni rok počinje 21.januara i traje do 15.februara i kako sada stvari stoje, Rudar neće drastičnije mijenjati igrački kadar jer trener Hodžić ima povjerenje u postojeći roster od kojeg očekuje još bolje igre i rezultate u nastavku prvenstva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u