KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Rudar startuje iz Lukavca

09.07.2016. - U hotelu „Sunce“ u Vogošći održano žrijebanje parova za novu sezonu Prve lige Federacije BiH, koja počinje 6/7. augusta 2016. godine. U prvom kolu Rudar gostuje u Lukavcu, u drugom kod novajlije Sloge iz Siminog Hana, dok u trećem dočekuje starog rivala, ekipu Budućnosti iz Banovića

beged_beganEdin Begovac i Elvedin Beganović

Žrijeb očito nije bio naklonjen „Zeleno-crnima“ jer na startu imaju dva uzastopna gostovanja. Startuju iz Lukavca, a zatim u goste odlaze novajliji Slogi iz Siminog Hana kod Tuzle. Tek u trećem kolu igrači Rudara će imati premijerni susret pred svojim navijačima protiv starog rivala, ekipe Budućnosti iz Banovića.

Bez obzira što na startu imaju dva uzastopna gostovanja, trener Rudara Elvedin Beganović nije nezadovoljan žrijebom.

- Naravno da bih volio da u drugom kolu igramo kući, ali u principu ja ne pridajem pažnju s kim i kad igram. Možemo biti zadovoljni žrijebom, ,i imamom svoj cilj , moramo u svakoj utakmici ići na pobjedu i samo takvim pristupom možemo ostvariti visoke ambicije. Mislim da imamo kvalitetan tim, da smo angažirali potrebna pojačanja i da ćemo ostvariti planirane rezultate, kazao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Interesantno je istaći da se već u prvom kolu sastaju dojučerašnjih premijerligaša, kao i dva nova prvoligaša. Na Piroti će se sastati Travnik i Velež, dok će u Sarajevu snage odmjeriti Bosna Sema i Sloga iz Siminog Hana.

Parovi 1. kola 1. lige Federacije BiH: Bosna Sema - Sloga Simin Han Bosna Visoko - Čapljina Zvijezda - Goražde GOŠK - Novi Travnik Travnik - Velež Jedinstvo - Orašje Bratstvo - Budućnost Radnički – Rudar.

RASPORED UTAKMICA RUDARA U JESENJEM DIJELU SEZONE

1.kolo: Radnički (Lukavac) - Rudar
2.kolo: Sloga (Simin Han) - Rudar
3.kolo: Rudar - Budućnost (Banovići)
4.kolo: Orašje - Rudar
5.kolo: Rudar - Velež
6.kolo: Novi Travnik - Rudar
7.kolo: Rudar - Goražde
8.kolo: Čapljina - Rudar
9.kolo: Rudar - BosnaSema
10.kolo: Bosna(Visoko) - Rudar
11.kolo: Rudar - Zvijezda Gradačac
12.kolo: GOŠK - Rudar
13.kolo: Rudar - Travnik
14.kolo: Jedinstvo - Rudar
15.kolo: Rudar - Bratstvo

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u