KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Rudar startovao s pripremama

08.07.2019. - Prozivci trenera Bećira Mehanovića i prvom treningu prisustvovalo 26 igrača, kompletan stručni štab prvog tima i Omladinskog pogona, desetak članova vodstva kluba , općinski načelnik Aldin Šljivo i grupa najodanijih navijačaAko je suditi po atmosferi i pozitivnom ozračju kakvo ne pamte ni najodanije pristalice Rudara, slobodno možemo reći da najstarijem kakanjskom sportskom kolektivu predstoje vedriji dani.
Treneru Mehanoviću i njegovim asistentima Ramizu Husiću i Ismaru Pojskiću odazvalose 26 igrača, od čega dvanaestorica koji su nastupali u protekloj sezoni, devetorica juniora i četvorica novajlija; Faruk Gačan, Alija Čulov, Adi Bešić i Eldar Sivac, s kojima će najvjerovatnije biti potpisani jednogodišnji ugovori.

S obzirom na brojne odlaske, trener Mehanović zadovoljan je odzivom igrača i angažiranjem članova vodstva kluba, čiji masovni dolazak na prvo okupljanje daje nade u vedrije dane i realizaciju ciljeva.
becirprozivka
-Ostali smo bez osmerice prvotimaca i to je veliki gubitak. Međutim, zadržali smo kostur tima, stigli su i novi igrači,a tu su i naše mlade snage na koje ozbiljno računamo i ne treba se čuditi ako se pojavi neki novi Sedad Subašić. Naravno, trebaju nam još dva-tri kvalitetna pojačanja. Vjerujem da će novo vodstvo uspjeti pronaći prave zamjene i da ćemo igrati značajnu ulogu, istakao je trener Mehanović.

Što se tiče programa priprema, prvih desetak dana treninzi će se održavati na domaćem terenu,a postoji mogućnost da se jedan dio priprema obavi van Kaknja. Rudar će učestvovati na turnirima u Župči i Vitezu, a predhodno će biti odigrane dvije kontrolne utakmice, koje će poslužiti za selektiranje igračkog kadra.

zastolomPoslije obavljenog treninga, održano je zajedničko druženje igrača, trenera, članova vodstva kluba, gostiju i navijača, kojima su se prethodno obratili član Upravnog odbora Rudara Emir Zaimović i općinski načelnik Aldin Šljivo, koji su izrazili svoje zadovoljstvo ovakvim načinom okupljanja, čime se stvara jedna nova energija, harmonija i pozitivna klima koja će sigurno pomoći da se prevaziđe kriza i Klub vrati na stare staze uspjeha.

Novo rukovodstvo koje je preuzelo brigu oko kakanjskog sportskog ljubimca, fudbalske institucije i zaštitnog znaka Kaknja, ulijeva nadu u povratak starog sjaja i da će se stogodišnjica Rudara, kao sportskog društva dočekati s ostvarenim ciljevima i vratiti vjeru u bolje sutra. Sigurni smo da su sportski radnici, istaknuti privrednici i ljudi vizije došli u Rudar, s kojima Zeleno-crni neće lutati bez istinskog cilja.

Spisak igrača koji su bili na prozivci: Amir Bekan, Dani Dedić, Adis Goralija, Omer Musić, Denis Cana, Belmin Kobilica, Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, Muris Filan, Malik Gačić, Damir Bečak, Zlatan Imamović, Faruk Gačan, Alija Čulov, Adi Bešić, Eldar Sivac, Hamza Kozlo, Ermin Ajanović, Denis Gavrić, Nedim Mehić, Ajdin Merdić, Ismar Spahić, Muhamed Merdić, Salahudin Selimović, Ensar Jašarević. Prozivku su izvršili: prvi trener Bećir Mehanović, pomoćni trener Ramiz Husić i trener golmana Ismar Pojskić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u