KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Rudar startovao s pripremama

14.01.2019. - Prozivkom i prvim treningom nogometaši Rudara su krenuli s pripremama za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine

Šef Rudareve struke Fadil Hodžić je sa svojim asistentima, Kemalom Šabićem i Ismarom Pojskićem, izvršio prozivku,održao prvi trening i ozvaničio početak priprema za proljetnu sezonu. Prozivci su se odazvala devetnaestorica igrača koji su jesenas nosili Zeleno-crni dres, četvorica najtalentovanijih mladića iz Omladinskog pogona i kvartet novajlija. Pored Mirze Šube, koji je još ranije potpisao jednoipogodišnji ugovor, stigli su golman Deni Dedić (2000), desni bočni Muris Filan (1997) i veznjak Alen Ćosić (1999), s kojima bi za nekoliko radnih dana trebali biti potpisani jednoipogodišnji ugovori.

sljivorudarIgrače su pozdravili, zaželili dobrodošlicu i obećali podršku v.d.načelnika Općine Kakanj, Aldin Šljivo, član Upravnog odbora kluba Emir Zaimović i sportski direktor Mirnes Buza.
Šef stručnog štaba Fadil Hodžić istakao je zadovoljstvo što su igrači ispoštovali dogovor i održali fizičku spremu tokom pauze,te naglasio da je koncipirao detaljan plan i program priprema, koje će biti sadržajne i naporne.

-Da li ćemo raditi po planu, zavisi od više faktora, prije svega, vremenskih uslova i sredstava. Kao što je poznato, Kakanj nema teren s plastičnom podlogom i kao i prethodnih sezona bit ćemo primorani da veći dio trenažnog procesa obavimo u okolnim mjestima (Zenica, Visoko,Sarajevo,op.a), kao i odigravanje kontrolnih utakmica. Planirali smo polovinom februara završnicu priprema obaviti u Makarskoj, ali to je pod znakom pitanja, o čemu će konačnu odluku donijeti Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Edinom Begovcem. Bez obzira na sve ove probleme, ja sam uvjeren da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva i igrati ljepši, agresivniji i učinkovitiji nogomet, istakao je kormilar Rudara Fadil Hodžić.

Kada je riječ o igračkom kadru, Hodžić je posebno izrazio zadovoljstvo što niko od standardnih igrača nije napustio klub i to je garancija da će Zeleno-crni u nastavku sezone igrati još značajniju ulogu.
-Imamo solidnu poziciju, nismo opterećeni dovođenjem pojačanja i tu prednost moramo iskoristiti.Angažirali smo četvoricu mlađih igrača, koji su željni dokazivanja i sigurno će pojačati konkurenciju u svim linijama tima, što nam je i bio cilj. Ja se držim klupskog opredjelenja i projekta „Domaći, podmlađeni i jači Rudar“ i to jedan od razloga što smo odustali od dovođenja pojačanja.Treninzima su priključena i trojica juniora Said Mioč, Dženan Smaka i Salahudin Selimović i kadet Damir Bećak, koji će imati isti tretman kao i ostali kandidati za prvi tim,kaže trener Hodžić.

Kada su u pitanju test utakmice, Fadil Hodžić ima zanimljiv plan.Startat će protiv vodećeg premijerligaša, ekipe Sarajeva, 28.januara na terenu s plastičnom podlogom u Butmiru, a planirani su ogledi sa Željezničarom i prvoligašima Novim Travnikom i Veležom. Ako odu na završnicu priprema u Makarsku, plan će biti u potpunosti realiziran. Svi igrači bi imali priliku da se izbore za mjesto u prvoj postavi jer bi kroz više test utakmica sa tkz.dva tima mogli igrati paralelno. Međutim, teško je vjerovati da će njegov program biti u cijelosti realiziran jer situacija je dosta složena i trebat će daleko veća podrška Općine i sponzora.

Spisak igrača koji su prisustvovali prozivci


Amir Bekan, Belmin Čehajić, Adin Čiva, Fadil Čizmić, Admir Fočo, Malik Gačić, Adis Goralija, Adnan Hrelja, Zlatan Imamović, Belmin Kobilica, Fahrudin Kovač, Mirza Kovač, Omer Musić, Mustafa Mušija, Amel Neimarlija, Bajro Spahić, Sedad Subašić, Armin Topalović, Mirza Šubo, Deni Dedić, Muris Filan, Alen Ćosić, juniori Said Mioč, Dženan Smaka i Salahudin Selimović i kadet Damir Bećak.Trener:Fadil Hodžić, pomoćni trener Kemal Šabić i trener golmana Ismar Pojskić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u