KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar startovao pobjedom

10.02.2018. - U prvom kontrolnom susretu protiv drugoligaša Famosa iz Vojkovića Zeleno-crni golovima Mirze Kovača i Belmina Čehajića zabilježili sigurnu pobjedu od 2:0

rudfarpripremefamosSa jednog od treninga Rudara u trenutnom pripremnom periodu

Nakon bazičnih priprema na Ponijerima i pet odrađenih treninga na terenu s plastičnom podlogom na Kamberovića polju, nogometaši Rudara odigrali su prvu kontrolnu utakmicu. Umjesto ranije dogovorenog susreta sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, koja je iz nepoznatih razloga otkazala, Zeleno-crni su za protivnika imali ekipu Famosa iz Vojkovića, bivšeg prvoligaša RS, koja se zadnje tri godine takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske.

Trener Rudara Fadil Hodžić koristio je usluge dvadesetčetvorice igrača. Prvu postavu, koja je igrala 60 minuta sačinjavali su; Aleksandar Jovanović, Armin Sarvan, Admir Fočo, Adis Goralija, Omer Musić, Amir Baručija, Armin Topalović, Belmin Kobilica, Belmin Čehajić, Mirza Kovač i Amel Neimarlija(od 45. Kemal Salihagić). Preostalih 30 minuta igrali su: Alija Jamaković, Anes Vehab, Amel Hrustanović, Ismet Pendek, Admir Smolo, Adin Čiva, Enis Sikira, Sedad Subašić(Haris Zuko), Mustafa Mušija,Salihagić(od 70.Bajro Spahić i Vahidin Čaluk.

Oba gola postignuta su dok je na terenu bila prva postava. Prvi se u listu strijelaca upisao Mirza Kovač, koji je poslije dobro izvedenog kornera loptu glavom zakucao u protivničku mrežu. Drugi pogodak postigao je Belmin Čehajić nakon jedne veoma uspješne akcije navalnog reda.  Igrači Rudara imali su dosta prilika, ali nisu iskazali zavidnu efikasnost, dok gosti nisu ozbiljnije zaprijetili Jovanoviću, odnosno Jamakoviću, jer je odbrana bila na visini zadatka.

Trener Rudara  Hodžić zadovoljan je prvom provjerom, kako prikazanom igrom tako i voljnim momentom i ispoljenim zalaganjem.

-Igrači su pokazali da su fizički spremni što je za ovu fazu jako bitno. Ispoljili su agresivnost, imali dominaciju, prikazali dobru igru, dosta brzih odigravanja i šansi od kojih smo samo dvije realizovali. S obzirom da nam je ovo prva provjera i da smo igrali na terenu s plastičnom podlogom, jako sam zadovoljan, istakao je novi trener Rudara Fadil Hodić.

Zeleno-crni u utorak 13.februara odlaze na završni dio priprema, koje će kao i prethodnih godina obaviti u Makarskoj, na kojima će odigrati četiri utakmice, koje će treneru Hodžiću poslužiti da modelira igru i sastav tima s kojim će startovati 3.marta u Gračanici.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u