KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar se priprema u Visokom

01.02.2019. - Drugu fazu priprema igrači Rudara odrađajuju na terenu s plastičnom podlog na stadionu Luke u Visokom, gdje će odigrati i prve test utakmice protiv prvoligaša Viteza i Novog Travnika

Fadil

Nakon što su u izuzetno teškim uvjetima po dubokom snijegu odradili prvu fazu priprema, nogometaši Rudara od srijede treniraju na terenu s plastičnom podlogom na stadionu Luke u Visokom. Bez obzira na sve poteškoće, koje su ih pratile u prvih petnaest dana, trener Fadil Hodžić može biti zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

-Pripreme se odvijaju po planu i programu, može se reći, onako kako smo i očekivali. Vremenske prilike, bolje reći neprilike, nisu nas poremetile da prvi dio priprema odradimo uspješno. Vremenski uvjeti nisu nam išli na ruku,ali su igrači iskazali profesionalan pristup i prvu fazu, koja je imala za cilj stjecanje fizičke spreme, okončali smo dosta uspješno, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

S obzirom da u Kaknju nema terena s plastičnom podlogom, vodstvo kluba uspjelo je postići dogovor s čelnicima Bosne oko korištenja njihovog pomoćnog terena i Zeleno-crni će drugu fazu priprema obavi na visočkim Lukama.

-Zahvalan sam našoj Upravi koja nam je osigurala termine na terenu s plastičnom podlogom u Visokom, gdje ćemo obaviti desetak treninga i odigrati prve kontrolne utakmice. Svakodnevno putovanje u Visoko nije narušilo pozitivnu atmosferu među igračima, koji su jedva čekali da pređemo na rad s loptom, jer je prvi dio prošao u trčanju i stjecanju snage, što je za igrače najteža faza priprema. Pored desetak treninga, koji su bazirani na radu sa loptom, planirali smo jedan međusobni susret (zeleni protiv bijeli) te dvije kontrolne utakmice protiv prvoligaša Viteza i Novog Travnika.Prvi test je u srijedu 6.februara protiv Viteza,a tri dana kasnije sa Novotravničanima. Na ovim utakmicama šansu će dobiti svi igrači jer nam je želja da vidimo u kakvom su stanju i na koga možemo računati u nastavku prvenstva, kaže kormilar Rudara Fadil Hodžić.

trcanje

Još uvijek je neizvjesno gdje će Zeleno-crni obaviti završnu fazu priprema.

- Moja želja je da nam se omogući sedmodnevni boravak u toplijim krajevima gdje bi odigrali tri utakmice i uigrali ekipu s kojom ćemo startovati u proljetnom dijelu sezone.Prošle zime nismo bili na pripremama i zaista bi bila velika šteta da se to i ove godine ponovi jer u Kaknju nažalost nemamo uslova za uigravanje linija i tima,a sve je teže pronaći i adekvatne protivnike i terene jer su svi premijerligaši, pa čak i niželigaši na pripremama van BiH, kazao je za naš portal trener Hodžić, koji najavljuje vedrije proljetne dane i još bolje igre i rezultate svog tima.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u