KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Rudar protiv jake Zvijezde traži prvu pobjedu

16.08.2019. - Na otvaranju nove prvenstvene sezone u Kaknju, Zeleno-crni za protivnika imaju jednog od najozbiljnijih kandidata za prvaka, redizajniranu momčad Zvijezde. Trener Mehanović i kapiten Kobilica najavljuju bespoštednu borbu i prvu ovosezonsku pobjedu

becirimanade
Turbulentnu prošlu sezonu Zeleno-crni su okončali trijumfom protiv Zvijezde (4:2), s kojom voljom žrijeba igraju prvu domaću utakmicu u svojoj osmanaestoj takmičarskoj godini u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Posljednja utakmica prošle sezone, koja je za Zeleno-crne bila „biti ili ne biti“ odigrana je u „vaterpolskim“ uslovima u kojima su izabranici trenera Bećira Mehanovića ostvarili veliki trijumf.

U protekla dva i pol mjeseca mnogo toga se promijenilo u oba kluba posebno u prvoligašu iz Gradačca koji je angažirao novog trenera i desetoricu novih igrača, od kojih većina ima premijerligaško iskustvo, poput Selmira Mahmutovića, Davora Arnautovića, Salke Jazvina, Nikole Mojovića, Slađana Antića, Danijela Čuluma i golmana Marka Radovića. I dok su čelnici Zvijezde dovodili poznata imena, vodstvo Rudara se oslonilo na svoj domaći kadar i dopunsku selekciju iz prvoligaških sredina, uglavnom na mlađe snage, s izuzetkom iskusnih Faruka Gačana, Alije Čulova i Nermina Hadžića, koji su nastupali i u jačim ligama.

Bez obzira na sve ove okolnosti i činjenicu da Zvijezda „puca“ na premijerligaški povratak, kod igrača i stručnog štaba Rudara vlada vedro raspoloženje i nada da će bodovi ostati u Kaknju.
Trener Rudara Bećir Mehanović očekuje tešku utakmicu, respektira protivnika,ali ima povjerenje u svoje pulene i vjeruje da će uz pomoć navijača uspjeti ponoviti prvojunski trijumf, kojeg će, kako kaže, pamtiti do kraja trenerske karijere.

-Zvijezda je jedna od najboljih ekipa u našoj ligi i sigurno zaslužuje respoekt.Doveli su kvalitetna pojačanja i sigurno će se boriti za sami vrh. Bez obzira na sve ovo, ja mislim da mi imamo određeni kvalitet i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ekipa je spremna,svi igrači su zdravi i ne sumnjam da neće pružiti svoj maksim jer su svjesni težine i važnosti utakmice.Naši navijači mogu očekivati jednu bespoštednu i kvalitetnu utakmicu i uz njihovu pomoć bodovi će ostati u Kaknju
, kazao je trener Mehanović.

BelminKobilicaKapiten Belmin Kobilica smatra da samo pobjeda dolazi u obzir, bez obzira na snagu protivnika i njhova zvučna pojačanja.

-Nakon nesretnog poraza na otvaranju sezone u Orašju, mi nemamo pravo na bilo kakve kalkulacije. Od prve domaće utakmice moramo krenuti agresivno na svaku loptu i ići samo na tri boda. Ne smijemo dozvoliti sebi kikseve kao prethodnih sezona na domaćem terenu. Atmosfera u Klubu dugo nije bila bolja i na nama igračima je da to opravdamo dobrim igrama i rezultatima. Nadam se dobro popunjenim tribinama i podršci navijača, koja nam je neophodna za ostvarenje prve ovosezonske pobjede, istakao je kapiten Rudara Belmin Kobilica.

Utakmica između Rudara i Zvijezde igra se u subotu 17. 08. 2019. godine sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Emir Spahalić iz Mostara, pomoćnici su Edin Redžović (Sarajevo) i Armin Jelin (Mostar), dok će dužnost četvrtog arbitra obaviti Jure Delić iz Mostara. Posmatrač suđenja je Sead Hasanović iz Sarajeva, a delegat utakmice Miro Pandžić, također iz Sarajeva.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u