KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar protiv Goražda traži bodove spasa

21.05.2019. - U okviru 28.kola Prve lige Federacije u srijedu Zeleno-crni dočekuju starog znanca,-ekipu Goražda, protiv kojeg polažu najteži proljetni ispit

tribinaambijent
Što se prvenstvena sezona primiče kraju, sve je više neizvjesnosti kada je u pitanju prvoligaška karavana.Mnogo toga trebalo bi biti jasnije u srijedu kada bi mogla pasti odluka o novom prvaku,ali i četvrtom putniku u niži rang takmičenja. Srijeda je „Dan D“ i za igrače Rudara, koji dočekuju starog znanca, bolje reći ljutog rivala-ekipu Goražda. Igrači Rudara su na velikom ispitu; da se bore za mjesto u „zlatnoj“ sredini ili dođu u grčevitu borbu za opstanak. Zato su ovaj meč nazvali utakmicom godine!
Trener Bećir Mehanović, koji se u najtežim trenucima prihvatio ove nezahvalne dužnosti, očekuje tešku utakmicu,ali vjeruje da će njegovi igrači dati svoj maksimum i doći do željenog cilja.

-Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, kako zbog stanja na tabeli tako i zbog ranijih situacija.Intenzivno se pripremamo za ovu utakmicu, za koju smatram da nam je jedna od najbitnijih u ovoj sezoni.Moramo sve uraditi, naravno u sportskom smislu, da pobijedimo i mirno dočekamo kraj sezone.Igrači su spremni da daju svoj maksimum i da se bore do zadnjeg atoma snage. Odmarali smo neke bitne igrače protv Igmana, tako da očekujem da ćemo ovu utakmicu odigrati u visokom ritmu.Igrački kadar je kompletan osim nedovoljno oporavljenog Cane. Molio bih naše navijače da dođu u što većem broju i da nam pomognu da mirno privedemo ovu sezonu kraju, rekao je u izjavi za naš portal trener Rudara Bećir Mehanović.

Utakmica Rudar-Goražde igra se u srijedu 22.maja 2019.godine sa početkom u 17,30.Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine. Pomoćnici su; Hasan nanić iz Bužima i Adi Šabić iz Bihaća, dok će dužnost četvrtoig sudije obaviti Kenan Bajraktarević iz Orašja. Posmatrač suđenja je Josip Marjanović iz Novog Travnika, a delegat utakmice Željko Soko iz Čapljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u