KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar priželjkuje novu pobjedu

26.10.2018. - U okviru 12. kola Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni dočekuju konjički Igman i očekuju treću uzastopnu pobjedu i prodor ka vrhu prvenstvene tabele

Fadil_Hodzic

Dobre igre i dvije sigurne pobjede (Orašje (3:1) i Vitez (4:0), pokazali su da su igrači Rudara prebrodili krizu i ušli u željenu formu. Trenera Hodžića posebno raduje što su konačno proradili napadači od kojih očekuje da će i u narednim mečevima doći do punog izražaja.  Atmosfera u tabori zeleno-crnih je na zavidnom nivou i u sjajnom ozračju  dočekuju subotnji meč  sa konjičkim Igmanom, koji ove sezone ima mnogo jači i kvalitetniji sastav i predstavlja jedno od najugodnijih iznenađenja. 

Igrači Rudara i trener Hodžić respektiraju Konjičane i očekuju težak meč, ali vjeruju da će smoći snage da nastave pobjedonosni niz i ostvariti treću uzastopnu pobjedu i još više se približiti vrhu prvenstvene ljestice.

-Igman ima izuzetno čvrst odbrambeni blok, što pokazuje i njihova gol-razlika (12:6,op.) i podatak da su uz Olimpik primili najmanje golova u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo biti izuzetno strpljivi, odgovorni i koncetrisani, posebno u završnici akcija.Mi u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da damo gol više, tako će biti i protiv Igmana.Vjerujem u svoje igrače, očekujem da će ponoviti igre iz posljednja dva susreta i ostvariti pobjedu.Igman igra veoma dobro, ali na mojim igračima je da pokažu da smo u ovom momentu bolji i da ćemo uspjeti naći rješenja da damo gol više i još jednom obradovati svoje navijače, od kojih očekujem maksimalnu podršku, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji po prvi put u ovoj sezoni nema kadrovskioh problema jer su mu svi igrači na dispoziciji.

Omer_Musić

Optimističan uoči utakmice protiv Igmana je i defanzivac Omer Musić, koji se definitivno oporavio i dao veliki doprinos u posljednje dvije utakmice u kojima su Zeleno-crni potvrdili i svoj kvalitet i vratili potrebno samopouzdanje.

-U pozitivnoj atmosferi dočekujemo ekipu Igmana koja igra dosta dobro u ovoj sezoni što pokazuje i stanje na tabeli.Međutim, mi smo domaćini, želimo nastaviti ovaj pobjedonosni niz i vjerujem da ćemo ostvariti svoj cilj a to je pobjeda. Ozbiljno i odgovorno ulazimo u ovaj meč, izuzetno motivisani i želimo upisati nova tri boda i Rudar vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to je sami vrh tabele, smatra Omer Musić.

Utakmica Rudar - Igmana igra se u subotu 27. oktobra 2018. godine sa početkom u 14 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Ilija Živković iz Orašja, pomoćnici; Boris Bilješko(Novi Travnik) i Edin Redžović (Sarajevo), dok je četvrti sudija Mahir Mehmedičević iz Gradačca. Posmtarač suđenja je Salem Kundo iz Goražda,a delegat utakmice Ekrem Ibreljić iz Fojnice..

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u