KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rudar preokretom do pobjede

30.04.2016. - Za domaće loše je počelo, već u 16. minuti Rudar je gubio, da bi kraj utakmice dočekao sa pobjedom od dva gola razlike

Neočekivana greška najuže odbrane Rudara, čiji uzrok je slaba komunikacija između zadnjeg reda, omogućila je Radničkom da u ranoj fazi igre povede golom Elvina Sukjića. Zbunjen iznenednom, a vraćenom loptom skoro sa polovine terena golman Rudara Bojan Jović, nespretno je propušta iza svojih leđa, a napadač gostiju Suljić ga zaobilazi, stiže do lopte i posprema je u potpuno nebranjenu mrežu. Bio je ovo šok i za igrače i za domaće navijače. U 24. minuti Mirza Husić slalomom kroz odbranu Rudara, asistira Amaru Konjhodžić, koji oštro i precizno šutira ali ovoga puta Jović interveniše vrhunski i rezultat ostaje nepromijenjen. U 30 minuti, opet lijepo proigravanje Lukavčana, u akciji su Sekulić i Suljić, ali sudije pokazuju da je riječ o ofsajdu.

Prvi udarac u okvir gostiju zabilježili smo tek u 28 minutu, od kada Rudar i počinje igrati organizovanije i osmišljenjie na cijelom terenu. Danas odlični Fadil Čizmić, konsolidirao je odbrambene redove, a u fazi napada posebno su dobro igrali Anel Hrustanović i Vedin Kulović. Širili su igru na lijevu i desnu stranu i odlično pronalazili igrače koji su završavali napade. Takva igra, do kraja utakmice je rezultirala sa 12 izvedenih kornera, a za izjednačenje u 33 minuti upravo su najzaslužnija ova dva igrača. Hrustanović iskosa sa lijeve strane, ubacio upotrebljivu loptu u šesnaesterac, najbolje se snašao Kulović i sa nekih 12 metara očistio paučinu Nikolićevog gola.

U drugom polovremenu potpuna dominacija Rudara. Gosti više nisu izgledali opasno, a kod izvođenja osmog kornera za Rudar, u 55. minuti loptu je mirno i visoko ubacio Vedin Kulović, dok je najviši u skoku bio Salković, koji je od početka poluvremena ušao umjesto Husejnspahića. Izvanredan centaršut, neobranjivo Salković je bukvalno zakucao pod samu prečku. Na 3:1, povisio je Anel Delić. Po desnoj strani, do posljednjeg daha, na izmaku snage, za loptu se izborio Vedin Kulović i prizemno ubacio na prvu stativu. Golman gostiju je povikao “moja”, odbrambeni igrači Lukavca su je pustili, međutim putanju lopte presjekao je Delić i ubacio je u mrežu za slavlje zelenocrnih.


Rudar-Radnički 3:1 (1:1)

Stadion Rudara.Gledalaca 300. Glavni sudija:Kenan Bajraktarević(Orašje).Pomoćnici:Mario Grgić (Odžak) i Filip Jarić (Brčko).Delegat utakmice je Vladimir Glavaš (Drinovci). Posmatrač suđenja: Filip Jelavić (Gabela).

Strijelci: 0:1 Suljić (16), 1:1 Kulović (33), 2:1 Salković (55). 3:1 Delić (77).
Žuti kartoni: Durmić (80) kod Rudara, Suljić (58) i Omerdić (71) kod Radničkog.

RUDAR:Jović,Đuđo, Hrustanović, Čizmić (od 83.Goralija), Alić, Durmić, Hasić, Huseinspahić (od 46.Salković), Kulović, Džafić, Delić (od 77.Bajramović). Trener: Mirnes Buza.
RADNIČKI: Nikolić, Todorović, Konjhodžić, Mujkić,Musić, Mujagić, Halilagić, Suljić, Skulić(od 65.Omerdić), Berbić (od 56.Junuzović), Dautović. Trener: Denis Sadiković.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u