KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rudar predstavio novog trenera

17.01.2018. - U klupskim prostorijama kakanjskog Rudara danas je predstavljen novi šef stručnog štaba, Fadil Hodžić, nakon čega je izvršena i prozivka igrača kojoj se odazvalo 22 igrača. Povratnik u zeleno-crni dres je Mustafa Mušija. Predstavljen je i plan priprema za proljetni dio sezone.

U klupskim prostorijama fudbalskog kluba ''Rudar'' Kakanj danas je predstavljen novi šef stručnog štaba Fadil Hodžić. Podsjećamo Uprava kakanjskog Rudara je na sjednici Upravnog odbora 10. januara 2018. godine odlučila da raskine ugovor sa hrvatskim stručnjakom Borisom Pavićem koji je klub predvodio u protekla više od tri mjeseca, dok je upražnjenu poziciju popunio Fadil Hodžić, bivši igrač i trener kakanjskog Rudara.

-Čast mi je i zadovoljtvo što sam ponovo trener ovog kluba. Zahvalio bih se svim ljudima iz Uprave, predsjedniku, ali i simpatizerima i navijačima koji su mi čestitali na anažmanu. To mi mnogo znači. Mogu obećati svima da ću sigurno tražii da ekipa ima svoju igru, da igra lijep nogomet, da se maksimalno trude da opravdaju težinu dresa koji nose. Red, rad i disciplina će biti na prvom mjestu. Ovo je veliki klub sa tradicijom, a da je veliki pokazuje i interes čak 14 kandidata koji su konkurisali za upražnjeno mjesto trenera. Pohvalio bih i finansijsku situaciju u klubu koju sam zetakao jer klub nikome ništa ne duguje. Tražim od navijača da nas podrže u što većem broju i hvala još jednom svima, rekao je Fadil Hodzić u svom prvom obraćanju novinarima u svom drugom mandatu na klupi Rudara, a potom dodao:

-Ja sam uzeo u obzir poziciju i broj bodova nakon 15 kola. Dvadeset bodova je malo za Rudar Kakanj i to nije renome koji zaslužuje ovaj klub. Ja sam trener koji uvijek igra na pobjedu. Cilj je da imamo što bolji plasman. Vjerujem da će nas sreća poslužiti, a rezultati će biti bolji nego su bili u prvom dijelu sezone.

Četrdesetosmogodišnji trener iz Ilijaša je dodao kako odlično poznaje ekipu Rudara.

-Poznajem sjajno igrače, jer pratio sam većinu utakmica iz prvog dijela sezone. Imamo fin kadar koji nije pružao igre kakve su se od njih očekivale. Ovu grupu momaka koje je tu danas na okupu pojačat ćemo novim golmanom, napadačom, ali i bočnim igračom, rekao je Hodžić.

U stručni štab pored Fadila Hodžića imenovan je Ismar Pojskić kao trener golmana, dok će svog asistenta Hodžić imenovati u narednim danima dok obavi razgovor sa svim potencijalnim kandidatima jer kak okaže želi uz sebe imati čovjeka od povjerenja koji će njemu i klubu biti dostupan 24 sata na dan.

Ugovor sa Fadilom Hodžićem potpisan je do kraja sezone uz mogućnost nastavka saradnje.

Ovo je drugi mandat Hodžića na klupi kakanjskog Rudara budući da je u sezoni 2015/2016 predvodio ekipu sa stadiona Pod Vardom. Tada je Rudar predvodio u osam susreta, upisao je šest pobjeda, remi protiv Radničkog i poraz u Orašju, nakon čega je smijenjen.

Pisutnim novinarima se obratio i sportski direktor kluba, Mirnes Buza, a u svom obraćanju je predočio finansijsku situaciju.

-Mogu da kažem da smo prije sedam dana imali sastanak uprave kluba gdje je izvrešna analiza rada u proteklih godinu dana. Finansijski izvještaji su na nivou. Naš klub nijednom uposleniku i igraču ne duguje ništa što je za pohvalu. Što se tiče rezultata seniorske ekipe nismo zadovoljni, pa je Uprava jednoglasno donijela odluku da se zahvalimo bivšem šefu Borisu Paviću na saradnji kojem želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Obavili smo razgovor sa 14 kandidata koji su konkurisali za upražnjeno mjesto trenera. Najbliži planovima, ambicijama ali i našem finansijskom okviru bio je bivši igrač i kapiten kuba, pa i bivši trener Fadil Hodžić. Uvjeren sam da će opravdati povjerenje koje smo mu ukazali, rekao je sportski direktor kluba Mirnes Buza.

Nakon predstavljanja Fadila Hodžića izvršena je i prozivka igrača kojoj se odazvalo 22 igrača. Prozivci su se odazvali: Elis Pojskić, Ajdin Čelebić (golmani), Belmin Kobilica, Amel Hrustanović, Amel Neimarlija, Armin Topalović, Admir Smolo, Sanel Alić, Anes Vehab, Armin Sarvan, Bajro Spahić, Almin Zukić, Mirza Kovač, Omer Musić, Vahidin Čaluk, Belmin Čehajić, Malik Gačić, Sedin Kukić, Samir Sarač, Haris Hećo, Adin Čiva i Mustafa Mušija koji je došao iz zeničkog Čelika i u narednim danima očekuje se njegov potpis ugovora sa ekipom Rudara. Neki od igrača su zatražili papire kako bi napustili klub, a Uprava kluba će u dogovoru sa trenerom Hodžićem odlučiti o njihovom statusu u narednim danima, kao i o enentualnim pojačanjima. Prvom timu će biti priključeno i nekoliko juniora, a prvi trening novi strateg zeleno-crnih zakazao je za četvrtak 18. januar u 13 sati.

Plan priprema

Prvih sedam dana planirano je da ekipa trenira u Kaknju nakon čega će igrači dobiti dan odmora, a potom slijede sedmodnevne visinske pripreme na kakanjskoj vazdužnoj banji Ponijeri, a potom povratak u Kakanj gdje će se nastaviti sa trenzima i odigravanjem prijateljskih susreta. Finalne pripreme Rudar će obaviti na Jadranu ili u Mostaru, pa je posljednjih desetak dana pred nastavak prvenstva i gostovanje u Gračanici predviđeno za treniranje u Kaknju i odigravanje generalke pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u