KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar pred teškim iskušenjem u Gradačcu

16.11.2018. - Pred igračima Rudara je teško gostovanje u Gradačcu gdje protiv visokopozicionirane Zvijezde polažu popravni ispit nakon domaćeg poraza od Olimpika

rudarnovasezona

Nakon poraza od Olimpika ,koji se nalazi pod lupom sportske javnosti i  nogometnih organa, pred igračima Rudara je možda i najteže gostovanje. Zeleno-crni odlaze u Grdačac  gdje ih čeka trećeplasirana Zvijezda, koja pod vodstvom srbijanskog stručnjaka Mileta Lazarevića igra kao preporođeno. Sa 27 osvojenih bodova prati vodeći dvojac Velež-Olimpik, koji kotiraju kao najozbiljniji pretedenti za povratak među premijerligaše. Poraz, a posebno okolnosti pod kojim su poraženi od Olimpika teško je pao igračima i treneru Hodžiću, koji popravni ispit polažu u Gradačcu.

Trenera Hodžića raduje ozbiljan rad i odnos igrača u pripremi za posljednji ovojesenji susret protiv Zvijezde, kao i dosadašnji uspješni rezultati na gostovanjima na kojima su zabilježi tri pobjede (Bosna, Jedinstvo i Vitez), dva remija (Novi Travnik i Goraže) i samo jedan poraz (Slaven).

 Trener Fadil Hodžić izuzetno cijeni i respektira momčad Zvijezde i  smatra da je ovo najteže Rudarevo gostovanje i ako uspiju ostati neporaženi biće to veliki uspjeh.

-          U odnosu na dosadašnjih šest gostovanja, na kojima smo osvojili 11 bodova,  Zvijezda je sigurno najkvalitetnija i znatno jača jer su u ljetnom prelaznom roku doveli  iskusnog trenera Lazarevića i dosta kvalitetnih pojačanja, od kojih su golman Emir Prljača, Sabahudin Jusufbašić,  Novica Petrović, Ognjen Jaćimović s ogromnim premijerligaškim iskustvom, a mladi Srđan Vidić (Zrinjski), Hrustan Kadrić (Čelik) i Kenan Šarić (visočka Bosna) veoma talentirani i sačinjavaju spoj mladosti i iskustva, što im je prednost u odnosu na mnoge druge timove. Odično su pozicionirani, imaju velike ambicije i sigurno će učiniti sve da nastave pobjedonosno seriju. Na nama je da čvrstom, agresivnom i taktički zrelom igrom pokušamo pružiti što jači otpor i ostvariti pozitivan rezultat. Sve je do mojih igrača, njihovog pristupa i karaktera. Moraju dati mnogo više u odnosu na prethodne utakmice jer ih čeka teško iskušenje. Zvijezda jeste favorit, ali predaje unaprijed nema i ne smije biti, kaže trener Rudara Fadil Hodžić, koji će biti zadovoljan ako bio posljednji susret prvog dijela prvenstva završio neporažen.

Stručni štab Rudara ne može računati na nedovoljno oporavljenog Armina Topalovića i  Adina Čivu kojem je Poprženović pokazao žuti karton na rezervnoj klupi protiv Olimpika. Bila je to Čivina treća javna opomena i automatska kazna zabrane nastupa na prvoj prvenstvenoj utakmici. Neće biti većih promjena u timu, što nam je potvrdio i trener Hodžić, koji će, kako kaže, povjerenje ukazati najspremnijim i najhrabrijim igračima, prije svega Fahrudinu Kovaču, koji je „preskočio“ prošlonedjeljni meč protiv Olimpika.

Utakmica Zvijezda-Rudar igra se u subotu na stadionu „Banja“ u Gradačcu sa početkom u 13:30 sati. Glavni sudija je Jasmin Varupa iz Travnika. Pomoćni suci su Sanel Herceglija i Emir Zahiragić (oba iz Sarajeva), a dužnost četvrtog sudije povjerena je Harisu Poprženoviću iz Travnika. Posmatrač suđenja je Hrvoje Turudić iz Čitluka a delegat utakmice Dalibor Šantić iz Busovače.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u