KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar pred teškim iskušenjem u Bihaću

14.09.2018. - Pred igračima Rudara je najteže i najdalje gostovanje u kojem polažu popravni ispit nakon slabe igre i teškog poraza od Čapljine

rudarnovasezona
Nakon neočekivanog domaćeg poraza od Čapljine, pred igračima Rudara je možda i najteže gostovanje. Zeleno-crni odlaze u Bihać gdje ih čeka zahuktalo Jedinstvo, koje pod vodstvom novog trenera Vlade Jagodića igra kao preporođeno i sa 12 osvojenih bodova dijelu vodeću poziciju sa Orašjem. Poraz od Čapljine teško je pao igračima i treneru Hodžiću, koji popravni ispit polažu u Bihaću. Nešto vedrine poslije nedjeljnog debakla donio je trijumf u Kup utakmici protiv Olimpika,kojeg su izborili rezervisti i devetorica poletaraca, koji su se ozbiljno nametnuli i sigurno će nekih od njih dobiti zasluženu šansu i u Bihaću.

To najavljuje i trener Fadil Hodžić, koji nije zadovoljan formom i učinkom nekih standardnih prvotimaca.

-U odnosu na naše posljednje gostovanje u Bihaću (26.maj 2018. op.a)kada smo pobijedili sa 1:0 (strijelac Bajro Spahić), Jedinstvo je znatno jače jer su u ljetnom prelaznom roku doveli provjerenog stručnjaka Vladu Jagodića i dosta kvalitetnih pojačanja. Odično su startovali, imaju velike ambicije i sigurno će učiniti sve da nastave pobjedonosno seriju. Na nama je da jednom čvrstom, agresivnom i taktički zrelom igrom pokušamo pružiti što jači otpor i ostvariti pozitivan rezultat. Sve je do mojih igrača,njihovog pristupa i karaktera.Moraju dati mnogo više u odnosu na prethodne utakmice jer ih čeka teško iskušenje. Jedinstvo jeste favorit, ali predaje unaprijed nema i ne smije biti, kaže trener Rudara Fadil Hodžić.

Stručni štab Rudara na raspolaganju ima kompletan igrački kadar.Nema kažnjenih niti ozlijeđenih , ali to ne znači da neće biti promjena u timu, što nam je potvrdio i trener Hodžić, koji će, kako kaže, povjerenje ukazati najspremnijim i najhrabrijim igračima.

Utakmica Jedinstvo-Rudar igra se u subotu 15.septembra 2018.godine sa početkom u 16,30 sati. Glavni sudija je Dragan Stojić iz Mostara, pomoćnici Boris Dujmović i Marko Zelenika također iz Mostara.Četvrti sudija je Dario Karačić iz Čitluka,a posmatrač suđenja Boro Matan iz Livna.Dužnost delegata povjerena je Karlu Jurišiću iz Posušja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u