KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar pred novom pobjedom

07.05.2016. - U okviru 25.kola Prve lige Federacije BiH, „Zeleno-crni“ će u nedjelju ugostiti momčad Branitelja i to je šansa da ostavre drugu uzastopnu domaću pobjedu i još više učvrste poziciju na prvenstvenoj ljestvici

Mirnes_BuzaMirnes Buza

Prošlonedjeljnom pobjedom protiv Radničkog (3:1) igrači Rudara su donekle popravili položaj na tabeli, ali mjesta zadovoljstvu ili nekom opuštanju nema jer im bodovni saldo ne garantira mirnu završnicu. Upravo iz tih razloga, nedeljni dvoboj sa Braniteljom ima veliki značaj i sve osim pobjede i nova tri boda dovelo bi ih u grčevitu borbu za opstanak. Toga su svjesni i čelnici kluba, ali i trener Mirnes Buza, koji potencira još veće zalaganje i odgovornost svojih igrača.

- Utakmica protiv Branitelja ima veliki značaj, prije svega, da igrači steknu potrebno samopouzdanje i da završnicu dočekamo bez većih potresa. S obzirom da još nije poznato koliko će klubova ispasti, mi moramo biti krajnje oprezni, ostvariti sve domaće pobjede i sa tri gostovanja (Bihać, Ljubuški i Gračanica) pokušati donijeti prve proljetne bodove. Vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe i da ćemo ostvariti planirane rezultatate, kaže trener Rudara Mirnes Buza, koji ima određenih kadrovskih problema jer su zbog ozljeda van stroja kapiten Zlatan Gafurović i Šerif Hasić.

Utakmica Rudar – Branitelj igra se u nedjelju 8. maja / svibnja sa početkom u 17 sati. Glavni sudija je Hermin Muslić iz Bihaća, pomoćnici; Zlatko Budimlić(Bihać) i Igor Puzović(Travnik). Delegat utakmice je Fahrudin Sinanović iz Kalesije, a posmatrač suđenja Senad Bešić iz Brčkog.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u