KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar pred imperativom pobjede

31.03.2016. - Subotnja utakmica protiv Novog Travnika prilika je da se osvoje nova tri boda i izađe iz rezultatske krize i igrači bar donekle iskupe za loš start


arnel_alicArnel Alić, obećava dati maksimum u debiju na domaćem terenu

Dva gostujuća poraza i domaći remi protiv Čapljine doveli su igrače Rudara u poziciju da više nemaju pravo na kiks.Subotnja utakmica protiv Novog Travnika prilika je da se osvoje tri nova boda i izađe iz rezultatske krize.

-Protiv Novog Travnika očekujem dobru igru i naravno pobjedu. „Prosuli“ smo previše bodova u ove četiri utakmice i to moramo nadoknaditi, krenuvši od utakmice sa Novim Travnikom i dalje kroz prvenstvo. Što se mene tiče, obećavam dati maksimum u debiju pred kakanjskom publikom. Želim da što prije nadoknadim svoj izostanak u prethodne tri utakmice u kojima nisam igrao zbog ozljede skočnog zgloba, riječi su Arnela Delića, koji je u jesenjem dijelu prvenstva zabilježio jedanaest nastupa u dresu Mladosti.

pres_nkNijaz Kapo, nema prostora za bilo kakve kalkulacije

Trener Nijaz Kapo očekuje dobru utakmicu i pobjedu.

-Ekipa Novog Travnika je u rezultatskom usponu, međutim, mi nemamo ni pravo ni prostora za bilo kakvo kalkulisanje. Samo pobjeda dolazi u obzir, kaže trener Rudara Nijaz Kapo.
Skoro na svakoj utakmici stručni štab je imao određenih kadrovskih problema. I protiv Novog Travnika neće biti kažnjenog Amela Hrustanovića i ozlijeđenog Sanela Alića, koji „pokrivaju“ lijevu stranu. Srećom, ozljedu je sanirao Arnel Delić, koji je u Goraždu bio jedan od najboljih u timu Rudara i najavio da je pravo pojačanje. Njegov debi pred kakanjskom publikom, kao i povratak prvog strijelca Idriza Džafića, koji je odradio kaznu zbog tri javne opomene, ulijeva povjerenje i daje nadu da će „Zeleno-crni“ pružiti dobru igru i zabilježiti toliko željenu pobjedu.

Utakmica Rudar-Novi Travnik igra se u subotu 2.aprila/travnja sa početkom u 16 sati. Utakmicu će voditi sarajevska sudijska trojka: Admir Musić, Amir Kadić i Sanel Herceglija. Delegat utakmice je Esad Kudelić iz Bužima, a posmatrač suđenja Zorislav Nuić iz Čapljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u