KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar potpisao ugovor sa još dva juniora

01.11.2016. - Riječ je o desnom bočnom Draganu Šljiviću i napadaču Josipu Marijanoviću, koji su među najistaknutijim igračima juniorskog tima, koji je kolo prije kraja prvog dijela sezone osigurao naslov jesenjeg prvaka u Omadinskoj ligi–Centar

Na prijedlog trenera Ramiza Husića, vodstvo Rudara donijelo je odluku da se potpišu ugovori sa Draganom Šljivićem i Josipom Marijanovićem, koji su prošlog petka u prostorijama kluba uz prisustvo sekretara kluba Alzana Ploče potpisali amaterske ugovore i stekli pravo nastupa za prvi tim.

-Oni su izuzetno talentirani igrači i uzorni momci, koji su svojim upornim radom i dobrim igrama zaslužili da se nađu u krugu kandidata za prvi tim.Njima pripadaju velike zasluge za naše jesenje rezultate u kojima smo u 13 utakmica ostvarili 11 pobjeda,te po jedan remi i poraz i sa impozantnom gol-razlikom (33:5) i 34 osvojena boda kolo prije kraja osvojili jesenju titulu, istakao je trener juniora Ramiz Husić.

Ova dva skromna osamnaestogodišnjaka, nisu krili svoje zadovoljstvo što su potpisali ugovor i postali potencijalni kandidati za prvi tim Rudara.

-Već deset godina treniram i igram u mlađim selekcijama Rudara i ovo je za mene veliko priznanje, ali i podstrek za još veći angažman.Želja mi je da jednog dana zaigram u prvom timu i da dokažem da se moj višegodišnji trud isplatio, kazao je nakon potpisa ugovora Dragan Šljivić, koji svakodnevno iz rodnih Čatića dolazi na treninge.
Korpulentni Josip Marijanović , koji je sa deset postignutih golova prvi strijelac lige , bio je posebno radostan jer je ugovor sa Rudarom potpisao na svoj osamnaesti rođendan(27.10.,op.a.) i kako kaže , to mu je najveći poklon za punoljestvo.

-Zbog udajenosti rodnih Vukanovića, nisam mogao dolaziti na treninge predpionira i pionira,tako da sam sportsku karijeru započeo tek u kadetskom timu u kojem sam veću u prvoj godini bio prvi strijelac. Nadam se da ću nastaviti s uspješnim igrama i na kraju sezone biti golgeter lige i preći u prvi tim, što mi je životna želja, rekao je Josip Marijanović,koji je posebno istakao zasluge trenera Ramiza Husića, koji svoje bogato igračko iskustvo znalački prenosi na mlade igrače.

Podsjećamo, iz sadašnjeg sastava juniorskog tima, još ranije ugovori su potpisani sa golmanom Adinom Skopljakovićem, Nedimom Zaimovićem, Malikom Gačićem, Samirom Saračom i Mirzom Begovcem,te Damirom Crnovićem koji je zbog zaposlenja u Mostaru prestao s aktivnim igranjem!

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u