KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Rudar porazio Novi Travnik sa 3:0

06.02.2016. - U pripremnoj nogometnoj utakmici Rudar je savladao ekipu prvoligaša iz Novog Travnika

Nakon petarde imenjaku iz Zenice, „Zeleno-crni“ su i u drugoj kontrolnoj utakmici prikazali dobru i efikasnu igru. Uvjerljivo su porazili prvoligašku ekipu Novog Travnika i nadigrali u svakom pogledu kada je riječ o nogometnoj igri. Ova konstatacija se posebno odnosi na prvih sat vremema, kada je na terenu bila prva postava Rudara. Svoju dobru igru izabranici trenera Nijaza Kape materijalizirali su sa dva pogotka razigranog Idriza Džafića. U 12.minuti na asistenciju brzonogog Arnela Delića, Džafić je prisebnim udarcem matirao golmana Kovača. Na drugi pogodak se čekalo sve do 61. minute kada je Vedin Kulović probio lijevi bok gostiju i asistirao Džafiću koji je pokazao svoje realizatorske sposobnosti i udvostručio vodstvo.

Uslijedile su brojne izmjene. Kapo je šansu pružio svim igračima, među kojima je bio i Benjamin Salkić, bivši junior Čelika, koji se nalazi na probi, baš kao i golman Josip Jokanović koji je branio 75.minuta i ostavio solidan utisak.

-Zadovoljan sam prikazanom igrom, posebno u prvih 30 minuta kada smo presingom „razbili“ protivnika. I u preostalom dijelu imali smo inicijativu i terensku dominaciju koju smo potvrdili trećim golom Belmina Čehajića, istako je trener Rudara Nijaz Kapo.

Sljedeću provjeru Rudar ima u srijedu u Hadžićima protiv Radnika, vodeće ekipe Druge lige-Centar, zatim u subotu u Viskom protiv sarajevske ekipe Bosne Sema, koja se također nalazi u vrhu drugoligaša grupe Centar.

Rudar- Novi Travnik 3:0(2:0)  

Teren sa plastičnom podlogom u Visokom. Gledalaca 200.Sudija: Mirza Zubić (Visoko). Pomoćnici: Samir Kapo i Bajazid Delibašić (oba Kakanj).
Strijelci : 1:0 Džafić ( 12) 2:0 Džafić (61) i 3:0 Čehajić (90).
RUDAR: Jokanović- Sarvan, Čizmić, Hasić, Alić, Gafurović, Topalović, Delić, Kulović , Salković, Džafić.
Još su igrali: Mujagić-, Bajramović, Goralija, Hrustanović, Smolo, Ramić, Durmić, Salkić, Čehajić, Muflizović i Crnović.Trener:Nijaz Kapo
NK NOVI TRAVNIK: Kovač, Šehić, Čakić, Jusić, Tabaković, Džaja, S.Terzić, Grebenar, Suljić, Gavrić, Jerković. Još su igrali: Hafizović, Šafradin, Silajdžija, Sa.Terzić, Duzan, Mamuša, Komšić, Pavlović, Matko, Hodžić. Trener: Almir Tolja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u