KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar poražen od Novog Travnika

28.07.2016. - Na neuslovnom terenu u Docu na Lašvi, prvoligaš iz Novog Travnika porazio je prvi tim Rudara u kojem je debitiralo čak šestorica juniora

fkrudar_juli_15Od igrača Rudara se očekivalo više u duelu s Novim Travnikom

Bio je to prvi poraz Zeleno-crnih u pet odigranih kontrolnih utakmica. I dok su rezervisti oduševili igrama i osvajanjem prvog mjesta na turniru u Župči, prvotimci su razočarali odnosom i nemotiviranošću u dvoboju sa Novotravničkim prvoligašem. Trener Elvedin Beganović kolegi Almiru Tolji suprostavio je postavu: Hinović, Sarvan, Hrustanović, Čizmić, S.Alić, Topalović, Kobilica, Gafurović, Kulović, Aničić i Vila, koja nije uspjela postići pogodak, što zabrinjava uoči starta u novoj sezoni.

U drugom poluvremenu šansa je pružena čak šestorici juniora: Damiru Crnoviću, Josipu Marjanoviću, Samiru Saraču, Nagibu Karziću, Draganui Šljiviću , Eldinu Begiću, što su domaći iskoristili i u zadnjim minutama postigli pobjednosni pogodak za konačan rezultat od 1:0.
Veoma loš teren, gruba igra pojedinih igrača Novog Travnika i tendenciozno suđenje ne mogu niti smiju biti alibi za loše izdanje Beganovićevih izabranika, čiji je pristup ovom meču bio na nedozvoljenoj razini.

Stručni štab će sigurno na vrijeme reagirati i povući odgovarajuće poteze. Svakako, ohrabruje veoma dobra igra i zalaganje: Šerifa Hasića, Arnela Delića, Amela Neimarlije, a posebno Harisa Đuđe i Admira Smole na utakmicama na turniru u Župči, koji su pokazali i dokazali da imaju mjesta u najboljoj postavi.

Ovog vikenda igrači Rudara će učestvovati na tradicionalnom memorijalnom turniru “Kenan Memija“ u Fojnici, kojeg će otvoriti mečom sa ekipom Travnika (subota 30.juli u 15 sati i 30 minuta). Ovaj susret će ujedno biti generalka uoči gostovanja u Lukavcu gdje će u okviru prvog kola Prve lige Federacije BiH snage odmjeriti protiv momčadi Radničkog.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u