KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar popravio gol razliku

08.04.2017. - Zeleno-crni su bez teškoća uvjerljivo savladali posljednjeplasiranu momčad Novog Travnika

Kao što se i očekivalo, igrači Rudara su ostvarili visoku pobjedu. Već na otvaranju utakmice postigli su dva ekspreksna pogotka i najavili katastrofu gostiju. U 7.minuti Igor Aničić je u trku prešao trojicu gostujućih igrača i prisebnim udarcem u suprotni ugao savladao golmana Kovača. Samo dvije minute kasnije, Kovač je ponovo kapituilirao. Amel Hrustanović je dijagonalom sa više od 40 metara na desnoj strani pronašao Vedina Kulovića, koji bez oklijevanja šutira i pogađa desni donji ugao nemoćnog Kovača.

Brzo vodstvo Rudara nije obeshrabrilo igrače Novog Travnika, koji su za pet minuta imali dvije prilike.

U 14.minuti Knežević je izbio sam pred golmana Nikolića koji uspijeva udarac napadača gostiju iz neposredne blizine izbaciti u korner. Pet minuta kasnije u prilici je bio Selmin Petak,ali Nikolić ponovo spašava svoju mrežu. U 33.minuti bilježimo najljepšu akciju domaćeg tima u kojoj su učestvovali Bajro Spahić, Igor Aničić i Vedin Kulović , koji iz neposredne blizine nije uspio ubaciti loptu u mrežu već savladanog Kovača.

U 42.minuti Belmin Kobilica iz slobodnog udarca loptu vraća Bajri Spahiću koji rezantnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa desni donji ugao za 3:0.

Zadovoljni uvjerljivim vodstvo Zeleno-crni u nastavku igraju ležernije, bez agresivnosti i veće želje da još više poprave gol razliku. U60.minuti uporni Alidin-Dino Hajdarović bježi svojim čuvarima, izlazi pred golmana Kovača, kojeg tek iz trećeg pokušaja uspijeva savladati i postaviti konačan rezultat ove ne baš zanimljive utakmice.
Istina, imali su igrači Rudara još nekoliko prilika,ali sebičnost pojedinaca i želja za samoisticanje, utjecali su na slabu realizaciju.

Izostala je i veća posjeta navijača, koji trebaju biti uz svoje ljubimce i kad ide i ne ide.

Rudar-Novi Travnik 4:0

Stadion Rudara. Gledatelja 400. Glavni sudija je Darko Gedžić iz Brčkog. Pomoćnici: Stjepan Konta i Stipe Velić(oba iz Livna).Četvrti sudija :Kenan Bajraktarević iz Orašja. Posmatrač suđenja Filip Jelavić iz Gabele. Delegat Vladimir Glavaš iz Drinovaca.
Strijelci:1:0 Aničić(7), 2:0 Kulović(9), 3:0 Spahić(42), 4:0 Hajdarović(60).
Žuti kartoni:Mehić, Knežević, Baručija(Novi Travnik)

RUDAR: Nikolić, Sarvan, Hrustanović (od 35.Alić), Čizmić, Smolo, Topalović, Dizdarić, Kobilica (od 46.Hajdarović), Kulović(od 63.Vehab), Spahić, Aničić.
Trener:Elvedin Beganović.
NOVI TRAVNIK: Kovač, Silajdžija, Mehić, Šafradin, Ramuši, Knežević (od 75.Džaja), Rezdaušek, Petak, Crnović (od 46.Buljubašić), Miličević (od 75.Heco), Baručija.
Trener: Salim Duraković.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u