KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar pod imperativom pobjede protiv Slavena

19.04.2019. - U okviru 23.kola Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni dočekuju tradicionalno neugodnu ekipu Slavena koju još nisu porazili u prvenstvenim susretima

MirnestekstMirnes Buza, trener Rudara

Igračima Rudara sigurno neće nedostajati motiva. Željni su revanša za najteži poraz u ovoj sezoni, koji su jesenas pretrpjeli u Živinicama (4:0,op.a.) te činjenice da još nisu osjetili slast pobjede protiv Slavena u prvenstvenim susretima. Zeleno-crni se nalaze pod imperativom pobjede jer im predstoje dva uzastopna gostovanja (Mostar i Orašje), kao i mnogo teži raspored u nastavku sezone. Toga su svesni igrači i stručni štab na čelu sa Mirnesom Buzom, koji je u izjavi za naš portal istakao da je ovo za njegovu momčad veoma bitna utakmica.

-Ovo je veoma važna i bitna utakmica za naš tim. Ozbiljno smo radili na pripremi za ovaj meč,u kojem ćemo sigurno morati uložiti puno truda i energije da bi pobijedili. Nadam se da će igrači zadržati koncetraciju, odigrati dobro i uspjeti savladati neugodnog protivnika.Svi igrači su spremni i motivisani i uspjeh ne bih trebao izostati, smatra trener Rudara Mirnes Buza.

Utakmica Rudar-Slaven igra se u subotu 20.aprila sa početkom u 16,30.Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine. Pomoćnici su Oliver Žilić (Vitez) i Edin Redžović (Sarajevo), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Deni Ćatibović iz Sarajeva. Posmatrač suđenja je Anto Sučić iz Nove Bile,a delegat utakmice Ekrem Ibreljić iz Fojnice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u