KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Rudar počeo s pripremama za nastavak prvenstva

20.01.2020. - Na prozivci i prvom treningu prisustvovalo 25 igrača, među kojima su povratnik iz konjičkog Igmana Belmin Čehajić i dvojica novajlija; Faruk Jusić, koji je jesenjski dio proveo u TOŠK-u i mladi Kenan Dervišagić (29.7.2000.), koji je došao iz FK Sarajeva na šestomjesečnu posudbu. Izostala su samo braća Mirza i Fahrudin Kovač , koji su podnijeli zahtjeve za raskid ugovora jer traže inozemni angažman


Pored igrača i kompletnog stručnog štaba, prozivci su nazočili članovi Upravnog odbora kluba Igor Andrijević, Emir Zaimović, Mirza Fazlić i Suad Spahić, koji su igrače upoznali s planovima i ciljevima, tražeći njihov puni angažman, veću ozbiljnost, maksimalnu borbenost i prije svega,zadržati pozitivnu atmosferu, koja inače krasi ovu generaciju. Obzirom da je ova godina jubilarna, glede proslave stogodišnjice, čelnici kluba su obećali bolju logističku podršku i uvjete rada, sve u cilju postizanja boljih rezultata.

Prema planu i programu trenera Mehanovića, Zeleno-crni će pripreme odraditi u tri faze. Do polovine februara, kada je planiran odlazak na desetodnevne pripreme u Makarsku, treninzi će se održavati u Kaknju, kombinirano u dvorani i vani, uz odigravanje kontrolnih utakmica, od kojih će prva biti protiv Sarajeva na terenu u Butmiru 27.januara 2020.godine.

Što se tiče igračkog kadra, trener Mehanović smatra da je odlaskom braće Kovač ekipa oslabljena i da je neophodan angažman centralnog napadača.

-Povratkom Belmina Čehajića i dolaskom dvojice mlađih igrača, veznjaka Faruka Jusića i napadača Kenana Dervišagića, konkurencija je pojačana u svim linijama tima i ako uspijemo pronaći klasičnog napadača, siguran sam da ćemo moći izboriti mjesto u gornjem dijelu tabele.Moja želja je da još podignemo nivo igre, da se igrači maksimalno bore i da opravdamo očekivanja naših navijača.Mislim da ovaj igrački kadar može pružiti mnogo više i da ćemo osvjetlati obraz u jubilarnoj godini, istakao je prvi trener Rudara Bećir Mehanović.

IGRAČI RUDARA KOJI SU BILI NA PROZIVCI

Amir Bekan, Deni Dedić, Ermin Ajanović, Zlatan Imamović, Gabrijel Popović, Adi Bešić, Adnan Hrelja, Malik Gačić, Nermin Hadžić, Denis Cana, Hamza Kozlo, Belmin Kobilica, Eldar Sivac, Tarik Zukić, Adis Goralija,Omer Musić, Faruk Gačan, Alija Čulov, Ensar Jašarević, Damir Bečak, Salahudin Selimović, Belmin Čehajić, Faruk Jusić, Kenan Dervišagić i Ernes Selimović(proba).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u