KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar pobjedom želi otvoriti novu sezonu

04.08.2017. - U subotu 5.augusta sa početkom u 17,30 sati igra se prvo kolo Prve lige Federacije BiH u kojem Zeleno-crni dočekuju Bratstvo iz Gračanice

Povodom početka nove prvenstvene sezone i premijernog meča u Kaknju protiv Bratstva u prostorijama Rudara održana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, novi kapiten Belmin Kobilica i prvi trener Elvedin Beganović.

Prisutnima se prvi obratio predsjednik UO Emir Zaimović, koji je istakao da je vodstvo kluba u pauzi prvenstva posebnu pažnju posvetilo kompletiranju igračkog kadra i izgradnji pomoćnog terena. - Naš projekat „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“ u znatnoj mjeri je realiziran jer smo povratkom igrača koji su ponikli u našem klubu, a punu afirmaciju stekli u drugim klubovima, te ostankom nekih dosadašnjih prvotimaca i stasavanjem poletaraca iz naših mlađih selekcija. Došli smo u poziciju da imamo blizu 70% domaćeg kadra, što nam je i bio osnovni cilj. Angažirali smo i petoricu kvalitetnih pojačanja i na najbolji način nadoknadili odlazak jednog kompletnog tima. Mislim da sada imamo kvalitetan kadar koji će dobrim igrama i rezultatima privući navijače i zadovoljiti naše ambicije. Nećemo igrače opterećivati imperativom ulaska u Premijer ligu, ali ako se šansa ukaže sigurno je nećemo propustiti. Kad je riječ o infrastrukturi, prioritet smo dali radovima na pomoćnom terenu, na kojem se postavlja drenaža i sistem za navodn javanje, a zatim će uslijediti završni radovi postavljanjem prirodne ili plastične trave, čime bi konačno riješili gorući problem i mlađim selekcijama osigurali znatno bolje uvjete i ubrzali reprodukciju vlastitog kadra, istakao je Emir Zaimović.

O izgledima Rudara u novoj sezoni i subotnjem premijernom nastupu protiv Bratstva, novi kapiten Belmin Kobilica i prvi trener Elvedin Beganović bili su jedinstveni u (pro)ocjeni da sadašnji kadar daje garancije da će Zeleno-crni igrati bolje nego minule sezone i biti u krugu kandidata za vrh tabele.
-Nema sumnje da će ovo prvenstvo biti najinteresatnije i najneizvjesnije jer ima dosta kandidata za prvaka među kojima je i naš subotnji protivnik, ekipa Bratstva. Mi smo dobro odradili pripreme i spremno dočekujemo novu sezonu. Atmosfera u ekipi je odlična, svi igrači su pun i elana i jedva čekaju početak, spremni da daju maksimum i startuju pobjedom, što bi mnogo značilo za naredne susrete. Ja sam optimista i vjerujem u naš uspjeh,kazao je Belmin Kobilica, koji preuzimanjem kapitenske trake ima veću odgovornost i od njega se s pravom očekuje da bude nosioc igre i glavni organizator.

Trenera Beganovića raduju optimistične riječi kapitena i naglašena želja igrača za uspjehom.
-Ako igrači toliko žele pobjedu, to mi predstavlja veliko ohrabrenje, bez obzira što za protivnika imamo izuzetno jaku ekipu Bratstva. Veoma je bitno dobro startovati i ja vjerujem da će moji igrači pružiti dobru partiju i smoći snage da trijumfuju. Mi ćemo uvijek ići na pobjedu, bez obzira gdje i skim igramo jer naš cilj je da budemo u vrhu .Nemamo imperativa, nismo opterećeni , ali rezultat mora uvijek biti u prvom planu . Rudar se mora cijeniti i respektirati. Što je najvažnije, atmosfera u timu je pozitivna, novajlije su odlično primljene, brzo su se uklopili u našu sredinu , što se vidjelo i u generalci protiv Olimpika.Nadam se da će to prepoznati i naši navijači , čija podrška nam doista mnogo znači, istakao je trener Elvedin Beganović.

Utakmica Rudar-Bratstvo igra se u subotu 5.augusta 2017.godine sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja.Pomoćni suci su Josip Vorgić(Domaljevac) i Nikola Bošnjak (Tramošnica). Četvrti sudija:Jasmin Varupa iz Travnika. Delegat utakmice je Renato Buhić iz Mostara, a posmatrač suđenja Zorislav Nuić iz Čapljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u