KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar pobjednik turnira u Župči

27.07.2016. - U finalnom sustretu turnira posvećenog šehidima i poginulim borcima-sportistima Armije RBiH u Župči, Zeleno-crni su golom Amela Neimarlije porazili domaću Mladost, dok je u borbi za treće mjesto Mladost (DK) boljim izvođenjem penala došla do pobjede protiv drugoligaša Ilijaša.Turnir u Župči se organizira pod nazivom

zupca_turnir

Pobjedom protiv domaće Mladosti, igrači Rudara osvojili su 21.memorijalni turnir u Župči. Zeleno-crni su kao i juče protiv komšija iz Doboja nastupili u kombiniranom sastavu, koji je ostavio solidan utisak, posebno u polufinalnom meču sa rezervistima Mladosti (DK).

Trener juniora Rudara Ramiz Husić,koji je vodio ekipu u finalnom meču šansu je pružio ovim igračima: Mujagić(od 85.Čelebić), Đuđo, Zaimović, Adnan Alić(od 83.M. Husagić), Smolo, Hasić, Prutina, Vehab (od 75.Haračić), Neimarlija i Delić (od 66.Gačić).

Pobjedonosno pogodak postigao je Amel Neimarlija u 82.minuti. Rudar je od 65.minute igrao s igračem manje jer je zbog druge javne opomene isključen Nedim Zaimović.

U borbi za treće mjesto, kombinirani sastav Mladosti(DK) i drugoligaš iz Ilijaša u regularnom toku utakmice odigrali su bez golova.U izvođenju penala uspješniji su bili igrači Mladost i pobjedom od 4:2 zauzeli treće mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je mladi Admir Smolo iz Rudara, najbolji strijelac je Amel Neimarlija,također iz Rudara, dok je nagradu za najboljeg golmana dobio Elvedin Selimović iz Mladosti (Župča).

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u