KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar pobjednik turnira u Župči

21.07.2019. - U finalnom susretu 24.po redu memorijalnog turnira „Šehidima i poginulim sportistima BiH“ u Župču, Zeleno-crni boljim izvođenjem penala savladali ekipu Travnika i osvojili pobjednički pehar

zupcakapiteni
Susret starih rivala protekao je u kvalitetnoj igri dostojnog finala. U zanimljivoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici u regularnom toku postignuta su četiri pogotka, ali nije bilo pobjednika. Rudar je ostvaio bolji utisak u prvom poluvremenu, ali nije uspio realizirati svoje prilike. Na početku drugog poluvremena Travničani za deset minuta postižu dva gola i stiču veliku prednost. Oba puta strijelac je bio Mirko Vujica(50. I 60. Minuta) i činilo se da je susret odlučen. Ipak, Zeleno-crni uspijevaju doći do preokreta i za samo četiri minute golovima Fahrudina Kovača (66.) i Faruka Gačana (70.) stižu do izjednačenja.

Zadnjih pola sata Rudar je imao potpunu dominaciju i bio je na domaku pobjede. Ipak, susret je okončan bez pobjednika(2:2) i odluka je pala u izvođenju penala. Već u prvoj seriji mladi Deni Dedić brani penal i zahvaljujući uspješnoj realizaciji Gačana, F.Kovača, Musića, Cane i Kobilice, koji su realiziralih svih pet penala Zeleno-crni su osvojili pobjednički pehar.
Trener Mehanović Travniku je suprostavio ovu postavu; Bekan, Sivac, Popović, Gačan, Goralija, Kozlo, Musić, Kobilica, Bešić, M.Kovač, F.Kovač, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili golman Deni Dedić, Cana, Gačić, Filan, Ajanović i Selimović.

U borbi za treće mjesto visočka Bosna je minimalnim rezultatom od 1:0 pobijedila domaćeg kantonalnog ligaša, ekipu Mladosti.

Za najboljeg golmana izabran je Almir Bekić iz Rudara, nagrada za najboljeg strijelce dodijeljena je Berinu Čatiću iz NK Travnik, koji je postigao dva gola koliko i Fahrudin Kovač iz Rudara. Najbolji igrač turnira je kapiten Rudara Belmin Kobilica.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u