KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rudar pobjednik turnira u Vitezu

22.07.2018. - U finalnom susretu, koji je u regularnom toku završen 2:2, boljim izvođenjem jedanaesteraca Zeleno-crni bili uspješniji od ekipe Novog Travnika i osvojili pobjednički pehar

rudartrening
Dok su prvog dana 23.memorijalnog turnira „Galib Mujčić“ prvoligaške ekipe Rudara i Novog Travnika ostvarile uvjerljive pobjede protiv drugoligaša Viteza i Rudara iz Han Bile, u utakmicama za treće i prvo mjesto pitanje pobjednika riješeno je izvođenjem penala jer su u regularnom toku obe utakmice završene neriješenim rezultatom.
Susret za treće mjesto između drugoligaša Viteza i Rudara iz Han Bile završen je 1:1,a finalni između kakanjskog Rudara i Novog Travnika 2:2. U izvođenju penala uspješniji su bili pucači Viteza i kakanjskog Rudara.
Finalni susret protekao je u zanimljivoj igri u kojoj je Rudar dva puta bio u vodstvu golovima Fahrudina Kovača za 1:0 i Mustafe Mušije 2:1, ali su Novotravničani izjednačili tri minute prije kraja regularnog toka utakmice i pitanje pobjednika riješeno je izvođenjem jedanaesteraca. Belmin Kobilica, Belmin Čehajić, Akif Kovač i Zlatan Imamović bili su strijelci iz penala za Rudar, dok su Novotravničani postigli gol manje i konačan rezultat bio je 6:5 u korist Rudara.
Trener Hodžić protiv Novog Travnika izveo je ovu postavu;Amir Bekan, Mirza Rizvanović, Adnan Hrelja, Adis Goralija, Fadil Čizmić, Adin Čiva, Admir Fočo, Sedad Subašić, Malik Gačić, Mirza Kovač, Mirza Palata.Još su igrali; Belmin Kobilica, Fahrudin Kovač, Belmin Čehajić, Omer Musić, Armin Topalović, Mustafa Mušija, Harun Čatić, Zlatan Imamović, Akif Kovač i Belmin Jašarspahić.
Nagradu za najboljeg igrača Žiri je dodijelio Belminu Kobilici, dok je sa tri postignuta gola Fahrudin Kovač bio nabolji strijelac turnira.Za najboljeg golmana proglašen je Emir Ćutahija iz ekipe Novog Travnika.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u